Nabeschouwing City Pirates – Cappellen FC

Cappellen FC mocht zich zaterdagavond gelukkig prijzen dat het in extremis een punt uit de brand kon slepen op het terrein van City Pirates. Het punt zorgde er echter niet voor dat de druk verdwijnt, want Hoogstraten en Turnhout wonnen waardoor de kloof met de bedreigde plaatsen er zeker niet groter op geworden is.

Bart De Roover kon zich vinden in de puntendeling. “Het was een zeer gesloten wedstrijd, waardoor het een beetje een vreemde partij werd. We startten nochtans goed en hadden de wedstrijd in het openingskwartier duidelijk in handen. Daarna gaven we die controle wat weg.” Met Willemsen als diepe spits verraste De Roover enigszins. “Het was de bedoeling om het centrale duo Dreezen-Kwik zo in de problemen te brengen. We wilden veel beweging in de verticale as krijgen, maar teveel spelers kwamen de bal opvragen. Daardoor brachten we de thuisploeg te weinig in de problemen. Na de 1-0 was dit gelijkspel het hoogst haalbare.”

Wesley Geuens vond de puntendeling eveneens logisch. “In de eerste twintig minuten hadden we enkele kleine kansen. Daarna werd het zeer gesloten met twee ploegen die vooral niet wilden verliezen. We gaven niets weg en ondanks het veldoverwicht van City Pirates hadden we de zaken redelijk goed onder controle. We moeten echter ook eerlijk zijn dat we offensief zelf ook te weinig brachten.” Iedereen leek zich al enige tijd bij een 0-0-eindstand neer te leggen toen Achter de Piraten op voorsprong bracht. “We moesten uiteraard risico’s nemen waardoor City Pirates met de snelle El Jattari kon speculeren. Zo waren ze nog enkele keren gevaarlijk. Wij hadden het geluk eens aan onze zijde in de slotfase wat ons nog niet te vaak overkomen is.” In het slot was er nog een cruciale strafschopfase. “Ik ben zeker dat ik eerst de bal raakte. Daarna ging Achter op zoek naar het contact en raakten we elkaar. Ik besef dat sommige refs de bal op de stip leggen, maar gelukkig gebeurde dat hier niet.”

Tom Floren stond voor het eerst in lange tijd nog eens aan de aftrap. “Het doet uiteraard veel plezier om er weer bij te horen. Na een lange periodes van ziektes en blessures was het toch even wennen. Gelukkig kwam ik op een vertrouwde positie terecht waardoor de aanpassing vlot verlopen is.” Aan de zijde van Kil moest Floren voor controle zorgen. “Aanvankelijk was het de bedoeling om Van Zantvoort op te vangen, maar die bleek in realiteit hoger te spelen dan we vermoedden. Als team hebben we het op verdedigend vlak goed opgevangen. Tot aan het doelpunt was City Pirates eigenlijk enkel gevaarlijk op hoge voorzetten of pogingen vanop afstand. Na de rust zorgden ze voor meer druk, maar we konden die al bij al eenvoudig weerstaan. De 1-0 viel op het ogenblik dat niemand zich er nog aan verwachtte. Daarna werden de ruimtes groter en was er veel loopwerk. Gelukkig konden we in de slotfase toch nog gelijk maken.”

Geschiedenis