Nabeschouwing Cappellen FC – Wijgmaal

De opluchting was groot toen ref Lucas zaterdagavond een einde maakte aan de wedstrijd. Door de zege tegen Wijgmaal kwam de negatieve reeks van de voorbije weken ten einde en kon Cappellen opnieuw naar boven kijken.

“Het was misschien niet onze beste wedstrijd”, zag Bart De Roover. “Vandaag telden echter enkel de drie punten. We konden ons geen fouten permitteren, maar toch keken we na nauwelijks zes minuten tegen een achterstand aan. De ploeg reageerde echter knap. Ze hebben meteen karakter getoond en zijn op zoek gegaan naar de gelijkmaker. Qua balbezit en positiespel was er zeker nog ruimte voor verbetering, maar we mogen niet vergeten dat Wijgmaal ook geen slechte ploeg is. Met Mathei, Dehond en Stockx hebben ze veel ervaring en talent in huis.” De Roover besefte dat het dubbeltje in de tweede helft ook de andere kant had kunnen uitvallen. “We zijn enkele keren aan een nieuwe achterstand ontsnapt. Het mag ook eens meezitten. De volgende weken moeten we proberen om ons niveau opnieuw op te krikken.”

Het was Robbe Kil die net de 1-1 op het bord kopte. “Net voor de rust was dat een heel belangrijk moment om te scoren. Ik kon niet veel kracht achter de bal steken, maar hij viel buiten het bereik van de doelman. Het was op dat ogenblik een beloning voor onze mentaliteit en vechtlust. De vroege tegentreffer was een opdoffer. Nadien hadden we wel veel de bal, maar er zaten te veel slordigheden in ons spel om veel gevaarlijk te zijn. Door de combinatie van teamspirit en strijd kwamen we wel steeds beter in de wedstrijd.” Na de rust ging Cappellen dan uiteindelijk ook met de zege aan de haal. “De wil om te winnen was zeker aanwezig bij ons. Wijgmaal dwong nog enkele goede kansen af, maar we hadden het geluk aan onze zijde. Na de 2-1 hebben we zelf ook niets meer weggegeven. Wellicht zat ook Wijgmaal door hun beste krachten heen.” Volgende week moet Robbe Kil geschorst toekijken. “Een beetje extra rust is misschien geen overbodige luxe voor mezelf. Mijn enkels kregen immers weer enkele fikse tikken te verwerken. Voor de ploeg is het goed dat deze zege ons weer even ademruimte biedt. Anderzijds is het elke week op de toppen van de tenen lopen. Maar met de mentaliteit van zaterdag komen we al heel ver.”

Het beslissende doelpunt kwam uiteindelijk op naam van Andreas Destoop. “Na drie nederlagen was het heel belangrijk om nog eens te winnen. Ik had gehoopt om te starten, maar moet de keuze van de trainer respecteren. Ik probeer mezelf altijd te bewijzen en hoop dat dit eerste doelpunt daartoe kan helpen. De voorzet die ik van Jonas kreeg was perfect en kon de bal zo plaatsen waar ik hem wilde. Hopelijk zorgt deze zege ervoor dat we nu opnieuw vertrokken zijn en dat we voor de winterstop nog een reeksje kunnen neerzetten. Pepingen-Halle wordt wel een vervelende verplaatsing waar al meerdere ploegen hun tanden op stuk beten. Onze ambitie moet echter reiken dan vorig seizoen. Alle punten zijn dan welkom. En als ik mijn steentje kan bijdragen zoals tegen Wijgmaal, maakt dat het extra leuk natuurlijk.”

Geschiedenis