Nabeschouwing Cappellen FC – Sporting Hasselt

De euforie na de midweekzege bij Londerzeel maakte zondag plaats voor ontgoocheling. Niet alleen om het resultaat, maar ook om de gemiste kans. Want geel-rood had wellicht beter kunnen doen.

Nochtans was Cappellen gewaarschuwd. Nico Lemaire: “We wisten dat we van bij aanvang van de wedstrijd bij de les moesten zijn. Hasselt dwong ons achteruit, maar we scoorden snel en dat gaf moed. Hasselt scoorde echter meteen tegen en zat zo opnieuw in de wedstrijd.” Hasselt oogde frisser dan Cappellen en duwde geel-rood achteruit. “Mogelijk zat de zware midweekwedstrijd in onze benen. Ook het uitvallen van Tiago vlak voor de aftrap kan een invloed gehad hebben, want we moesten toch een beetje herschikken. De verdienste van Hasselt was natuurlijk ook dat ze ons achteruit konden dringen en vastzetten. Ze vonden de vrije man en waren scherper in de duels.” Met Nesta Vallez heeft Lemaire een nieuwe gezicht voor zich op de flank. “De wisselwerking met Nesta verloopt voorlopig goed. We voelen elkaar al goed aan en dat is een leuke vaststelling. We nemen elkaars positie goed over als de gelegenheid zich voordoet, al kreeg ik tegen Hasselt weinig kansen om me aanvallend uit te leven. De focus lag vooral op het verdedigende werk en de ruimtes zoveel mogelijk te beperken.”

Björn Joossens vond dat er meer in zat tegen de Limburgers. “Onze tegendoelpunten kwamen te makkelijk tot stand. Zijn we secuurder, houden we minstens een punt thuis.” Toch had Joossens zijn ploeg in de eerste helft al een paar keer overeind moeten houden. Al in de openingsminuten had hij een beenveeg in huis op ene poging van Maes en ook Odutayo hield hij van een doelpunt. “Klopt, maar buiten die twee kansen, had ik weinig werk op te knappen. Tegen de gelijkmaker had ik geen verhaal. Spijtig dat we onze voorsprong uit handen gaven na vermijdbaar balverlies. We proberen altijd de voetballende oplossing te zoeken, maar dat gaat af en toe wel eens mis.” Waarom Cappellen het zo lastig had? “Mogelijk was het respect voor Hasselt te groot. We kwamen zelden onder de druk uit. Zelf waren we te overhaast en leverden de bal te snel weer in. Na de pauze had Hasselt veel balbezit, maar ook nu kwamen ze weinig tot echte kansen. Een individuele fout besliste de wedstrijd in hun voordeel.”

Geschiedenis