Nabeschouwing Cappellen FC – Londerzeel

Voor het eerst dit seizoen verloor Cappellen FC tweemaal na elkaar. Waar de partij op Tienen nog reden gaf tot tevredenheid over de prestatie, was dat afgelopen zaterdag. De troepen van Bart De Roover leverden hun slechtste prestatie van het lopende seizoen.

De sfeer was dan ook bedrukt na afloop. Trainer Bart De Roover kende de oorzaak van de nederlaag: “In deze reeks kan iedereen van iedereen winnen. Daarom moet je niet alleen met je voeten, maar ook in je hoofd op niveau zijn. Wij stonden niet met de juiste ingesteldheid op het terrein. Individueel en collectief bleven we onder ons niveau en werden de foute keuzes gemaakt.” Toch wil de coach niet te lang stil blijven staan bij deze opdoffer. “We moeten als groep opstaan na een moeilijke periode. Het is ook de taak van de omkadering om ervoor te zorgen dat de spelers met de juiste mentaliteit op het terrein staan. Daar zijn wij als trainers ook niet in geslaagd. Volgende week wacht een nieuwe opdracht die we tot een goed einde willen brengen.”

Doelman Björn Joossens hield zijn ploeg vroeg in de tweede helft enkele keren goed overeind. Zoniet had de score veel hoger opgelopen. Wellicht was Joossens de enige roodhemd om niveau. Joossens: “Eigenlijk was het al de ganse week niet echt goed op training. In de eerste helft konden we nog de schijn wat ophouden; al was het zeker niet geweldig. We waren zeker de gelijke van Londerzeel, maar door de ongelukkige tegentreffer moesten we toch met een achterstand naar de kleedkamers.” Na de rust kantelde de partij niet in de goede richting. ‘Het gebrek aan scherpte bleef en in de passing waren we onzorgvuldig. Londerzeel verraste me dan weer. Ze beschikken over meer kwaliteit dan ik dacht. Zij wisten een pak kansen bij elkaar te spelen en wij konden daar nauwelijks iets tegenover te brengen.” Waren de drie geschorsten de reden van de zwakke prestatie. “Je merkte inderdaad hun afwezigheid, maar dat mag geen excuus zijn. In principe hebben we kwaliteit genoeg in onze spelerskern. Alleen brachten we gewoon te weinig. Iedereen moet deze week maar eens voor de spiegel gaan staan en dan zie je volgende week hopelijk het resultaat. Na de nul op zes moeten we alleszins iets rechtzetten.”

Geschiedenis