Nabeschouwing Cappellen FC – Heur-Tongeren

Een opdoffer van jewelste. Al het goede van de wedstrijd op Temse verdween zaterdagavond in een desastreuze tweede helft als sneeuw voor de zon. De nederlaag tegen hekkensluiter Heur-Tongeren was er eentje die niemand zag aankomen en daarom des te harder aankwam.

Ook Bart De Roover was met verstomming geslagen. “Voor de rust verliep alles naar wens. We kwamen snel op voorsprong en hadden alles onder controle. Enig minpunt was misschien dat het slechts 2-0 was. Daarom was het ook de bedoeling om in de tweede helft op zoek te gaan naar meer doelpunten. Dat Heur-Tongeren uit het niets de aansluitingstreffer kon scoren, was een opdoffer; maar daarom nog geen reden om aan onszelf te gaan twijfelen.” Toch was die 2-1 de voorbode van een rampzalig half uur waarin alles misliep. “Dan zie je toch dat deze groep niet volwassen genoeg is om met dergelijke situaties om te gaan. Normaal moet je de wedstrijd gewoon weer in handen nemen, maar wij slagen er niet in om dat tegendoelpunt achter ons te laten. De doelpunten waren het gevolg van individuele fouten, maar we moeten ook als team sterker worden. Een goede coaching lost al veel problemen op. We waren te zegezeker en werden daarvoor afgestraft. Vandaag bleek andermaal dat je zonder de juiste ingesteldheid geen enkele wedstrijd kan winnen.”

Ook bij Wesley Geuens kwam de nederlaag hard uit. “Met alle respect voor Heur-Tongeren, maar tegen zo’n ploeg mogen wij gewoon nooit verliezen. Door deze nederlaag hebben we de bonus die we vorig weekend op Temse vergaarden gewoon te grabbel gegooid.” Na een half was er nochtans geen vuiltje aan de lucht. Geuens: “We zijn gretig gestart zoals ons dat gevraagd was. Na de snelle 1-0 hadden we controle over de wedstrijd en de 2-0 was verdiend. Tijdens de rust waren we nochtans gewaarschuwd dat de drie punten nog niet binnen waren en dat een tegentreffer de bezoekers moed zou geven. We hebben in het begin van de tweede periode nog kansen gehad op een derde treffer.” En toch draaide het verkeerd uit. “Elk doelpunt is te wijten aan individuele fouten. Iedereen moet voor de spiegel gaan staan. Iedereen is inmiddels volwassen genoeg om zelf zijn verantwoordelijkheden op te nemen. We slikken te makkelijk doelpunten en hebben in elke wedstrijd minstens een periode waarin we gewoon slecht zijn. We moeten ons dringend een winnaarsmentaliteit aanmeten. Anders gaan we nog een moeilijk seizoen tegemoet.”

Ook Björn Joossens zag het met lede ogen gebeuren. “Vooraf hoopte ik nog eens de nul te kunnen houden, want dat is alweer een poos geleden. We begonnen goed en iedereen had er vertrouwen in dat we de lijn van vorige week aan het doortrekken waren. Maar blijkbaar waren er teveel spelers bij de rust al zeker van de zege en er volgde een dramatische tweede periode. En dat hebben we alleen maar aan onszelf te wijten. In de buurt van onze eigen zestien moeten we veel scherper zijn in de duels. We gaven onze tegenstander te veel tijd en ruimte waardoor het voor hen makkelijk werd om te scoren. Bij de 2-1 zag je ook de angst in onze ploeg toenemen. Het is vreemd dat we niet echt een constante in onze prestaties kunnen leggen. Daarnaast pakken we tegen de ploegen uit de kelder van het klassement te weinig punten. We moeten hieruit als groep lessen trekken en de trein eindelijk eens op de rails zetten.”

Geschiedenis