Nabeschouwing Cappellen FC – FC Duffel

Vriend en vijand waren het er na afloop van het duel met Duffel over eens: de doelmannen waren veruit de beste spelers tussen de lijnen. Met enkele cruciale reddingen zorgden zij dat de stand aan het eind in evenwicht bleef. We fileren de wedstrijden met enkele sleutelpersonen.

Trainer Bart De Roover toonde zich niet echt tevreden. “Onze ingesteldheid was niet goed. Iedereen dacht dat het wel los zou lopen na onze voorbereiding zonder nederlaag, waardoor we zowel individueel als collectief onder ons niveau speelden. Doordat we te weinig druk op de bal zetten, liepen we constant achter de feiten aan.” Na de rust kwam Cappellen wel beter voor de dag. “Ik heb tijdens de pauze mijn ongenoegen geuit en de les was blijkbaar duidelijk. We speelden gretiger en kwamen tot meer kansen en kwamen op voorsprong. Het tegendoelpunt kwam er echter na een gebrek aan afspraken.”

Ook Jonas Van Kerckhoven besefte dat het niet goed genoeg was. “We wisten op voorhand dat Duffel een ploeg is die graag de duels aangaat. We waren echter niet scherp genoeg en vonden in balbezit ook nauwelijks de ruimte. Daardoor was er te weinig aansluiting naar voren. Tijdens de rust werd iedereen op scherp gesteld en zo kwamen we beter voor de dag. Na ons openingsdoelpunt dachten we dat we de wedstrijd zouden kunnen controleren. Toch moest Joossens ons toen al eens rechthouden. Ikzelf kwam dicht bij de 2-0, maar mikte over.” Uiteindelijk kwam Duffel toch langszij. “Het is jammer dat het doelpunt valt na een stilstaande fase. Door een misverstand nam niemand Yildiz op en kon hij gemakkelijk scoren. Na de 1-1 kregen beide ploegen nog enkele goede kansen, maar de efficiëntie ontbrak.”

Björn Joossens mocht tevreden zijn over zijn prestatie, maar echt gelukkig was hij niet na afloop. “Als doelman wil je altijd de nul houden. Het is nooit leuk om een doelpunt te incasseren. Ook de manier waarop is jammer. Met wat extra scherpte hadden we daar de bal gewoon kunnen wegwerken.” Joossens moest in de eerste helft zich al eens reppen om Cappellen van een achterstand te behoeden. “Het is raar dat we het weer moeilijk hadden in de aanvangsfase. Het systeem kenden we van tegen Thes, maar net als toen en op Meux kostte het ons tijd om in de wedstrijd te komen. Dat moeten we toch proberen te vermijden in de toekomst.”

Geschiedenis