Nabeschouwing Cappellen FC – Berchem

De derby tegen Berchem leverde niet het verhoopte puntengewin op. Cappellen startte goed aan de partij, maar Berchem scoorde uit haar eerste grote kans en kon de wedstrijd daarna controleren. Bij Cappellen bleven spelers en staf dan ook ontgoocheld achter na het laatste fluitsignaal.

“Ik vond dat we goed aan de wedstrijd begonnen. Appels had een knappe redding in huis op de kopbal van Kil en we waren nog enkele keren dreigend in de zone van de waarheid. Ik vond de 0-1 dan ook tegen de gang van het spel in. Na de rust kwamen we opnieuw gretig uit de kleedkamers en moest de Berchem-doelman zich opnieuw onderscheiden op het schot van Faria Da Silva. We moesten meer ruimte weggeven en Berchem heeft dat perfect weten uit te buiten.” Na de 0-2 leken de kopjes te snel naar beneden te gaan bij geel-rood. “Onze passing zakte naar een te laag niveau en ook werden bepaalde opdrachten niet meer uitgevoerd. Je voelde de ergernis binnen de ploeg toenemen. Een nederlaag tegen Berchem is echter geen schande. Het is een ploeg die zeker in de top vijf van het klassement thuis hoort. Maar de nederlaag is wel een domper. Het is duidelijk dat we elke week 100% moeten zijn om in deze reeks elke week punten te pakken. Er zijn immers geen twee zwakke ploegen.”

Ook Robin Lenaerts was zichtbaar teleurgesteld. “We hadden de wedstrijd helemaal onder controle. Berchem kwam niet tot gevaar. Met een geluksdeviatie werden we achterin op het verkeerde been gezet en stonden we plots op achterstand.” Tot dan was er eigenlijk nog geen vuiltje aan de lucht. “Nee, en we startten ook goed na de rust, maar gaandeweg slopen er meer slordigheden in ons spel. De scherpte verdween en na de 0-2 kwamen we zelf ook niet meer aan kansen toe. Toch hebben we het gevoel dat er meer inzat. Vorige week bewezen we al dat we de kwaliteiten hebben om tegen deze ploegen te winnen. Met Sint-Niklaas, Hades en Patro Eisden volgen nog drie zware dobbers. Onze competitiestart is best zwaar te noemen, maar we moeten trachten dit verlies zo snel mogelijk goed te maken.”

Geschiedenis