Nabeschouwing Cappellen FC – Berchem

Cappellen FC pakte zondag een verdiende zege tegen Berchem Sport. Al kwam die zege in de ultieme slotfase nog in gevaar na de aansluitingstreffer van Bart Cornelissen. Door de zege strijdt Cappellen komend weekend om de eerste periodetitel op het terrein van Tienen dat het klassement aanvoert.

Bart De Roover was uiteraard tevreden na de derby-zege. “Dat het na de 2-1 nog spannend werd, was eigenlijk niet nodig. Berchem speelde aardig mee, maar in de zone van de waarheid waren wij toch gevaarlijker. Ik denk dat ons surplus aan ervaring ervoor kon zorgen dat wij met meer diepgang konden spelen en daardoor dreigender waren.” Maar het doelpunt zorgde dus toch nog voor spankracht. “Vorig jaar gaven we enkele keren een dubbele voorsprong uit handen. Maar ook daar zie je dat we stappen gezet hebben. Een lange bal kan altijd eens slecht vallen, maar we verdedigen veel realistischer dan vorig jaar. We malen er niet om om een bal eens de tribunes in te knallen. Alleen jammer dat we het derde doelpunt niet konden maken. Ik ben overigens ook verheugd met de prestatie van de drie invallers. Ook zij konden voor gevaar zorgen, waardoor Berchem toch op hun hoede moest blijven achterin.”

Met treffers zeven en acht had Walen De Keyser een groot aandeel in de zege. “Het waren misschien niet de moeilijkste doelpunten uit mijn carrière, twee spitsengoalen zoals ze dat noemen zeker? Maar het is toch belangrijk om op de juiste plaats te staan. Al is dat natuurlijk mijn job.” Na de rust kwam Berchem nadrukkelijker de neus aan het venster steken, maar net dan viel de 2-0. “Toen wisten we dat de buit binnen was. Berchem speelde goed mee, maar vaak beslissen details of een wedstrijd in je voordeel kantelt of niet. Omdat we vergaten een derde keer te scoren, werd het op het eind nog even lastig. Gelukkig hielden we de volle buit thuis.” Als Cappellen zondag wint en Bocholt laat punten tegen Wijgmaal is de eerste periodetitel een feit. “Dat we in de top vijf staan, is al een knappe prestatie. Het harde werk als team levert zijn vruchten af. We vullen elkaar zowel aanvallend als defensief perfect aan. De periodetitel zou de kers op de taart betekenen, maar we gaan er niet om treuren moest het niet zo zijn.”

Eén van de invallers die door De Roover bewierookt werd was Dries Willemsen. “Door de inbreng van extra routiniers kom ik misschien iets minder aan spelen toe; maar deel uitmaken van deze sterke kern is al leuk op zich. Als de blessures en schorsingen komen, zal ik sowieso mijn kansen nog wel krijgen en dan is het kwestie van ze te grijpen.” Willemsen viel dus scherp in tegen Berchem. “Als je invalt bij een voorsprong weet je dat er ruimte zal zijn. De tegenstander moet immers risico’s nemen. Met mijn snelheid moet ik daar gebruik van proberen te maken. Helaas viel het bevrijdende derde doelpunt niet. Gelukkig bleef het uiteindelijk 2-1, want een late gelijkmaker zouden we onszelf niet vergeven hebben. Toch ben ik van mening dat we stappen gezet hebben ten opzichte van vorig seizoen. We slagen er beter in om een resultaat vast te houden. Je ziet dat de groep rijper geworden is.” Ook Willemsen weet wat er zondag op het spel staat. “We hadden hier enkele weken geen rekening mee gehouden. Niemand zal dan ook triest zijn als we het niet halen. We moeten er wel alles aan proberen te doen zodat we ons zeker niets te verwijten hebben.”

Geschiedenis