Nabeschouwing Berchem – Cappellen FC

Voor de derde keer in vier wedstrijden zag Cappellen in de slotfase een voorgift van twee doelpunten wegsmelten als sneeuw voor de zon. De wedstrijd op Berchem had altijd drie punten moeten opleveren, maar geel-rood heeft zichzelf weer in de voet geschoten. Al zorgde een onterecht afgekeurd doelpunt toch ook voor de nodige wrevel.

“Het is een schande wat we onszelf weer aandoen”, brieste Bart De Roover nog na. “Voor de derde keer in enkele weken gooien we gewoon dure punten te grabbel. Net als Bocholt spelen we ook hier een prima wedstrijd. In de tweede helft gaven we nauwelijks iets weg, maar Berchem scoort wel twee keer uit evenveel kansen. Ik heb er al zo vaak op gehamerd, maar op de cruciale momenten ontbrak het ons aan alertheid en scherpte. Sommige spelers missen de verbetenheid die nodig is om een wedstrijd over de streep te trekken.” De Roover zag zijn ploeg dus wel een goede wedstrijd spelen. “Op een drassig veld hebben we toch geprobeerd om te voetballen. We hadden de wedstrijd ook onder controle en de 1-3, die de wedstrijd wellicht definitief beslist had, werd ons ontnomen. Normaal ben je tevreden met een punt op Berchem, maar vandaag is dit resultaat toch onvoldoende.”

Voor Pim Bouwman was het zijn debuutwedstrijd. De Nederlander die overkwam vanuit Cyprus moest uiteraard even wennen. “Niet in het minst aan het terrein. In Nederland zou men op zo’n veld nooit laten voetballen.” na financiële problemen vertrok hij enkele maanden geleden vanuit Cyprus. “Via De Vriese ben ik bij Cappellen beland. Ik train al enkele weken mee, maar een wedstrijd is natuurlijk nog iets helemaal anders. Ik wist dan ook dat ik, zeker op dit terrein, nog geen negentig minuten aankon en mijn wissel was dan ook gepland. Het is wel jammer dat we de 0-2-voorsprong niet konden vasthouden. Het is niet voor het eerst en dus moeten we daaraan werken. Persoonlijk hoop ik me via Cappellen opnieuw in de kijker te werken. Profvoetbal is en blijft mijn doel.”

Nico Lemaire was in de eerste helft dicht bij een doelpunt, maar trof de lat. “Op een zwaar veld was het niet makkelijk voetballen. Toch hielden we controle en konden we niet eens onverdiend op voorsprong komen. Na de rust probeerde Berchem wel, maar alles verliep volgens plan. Iedereen speelde een goede wedstrijd, maar uiteindelijk geven we andermaal twee vermijdbare doelpunten weg. Dat doet natuurlijk pijn, want we verdienden gewoon de zege. Dat de 1-3 afgekeurd werd, maakt het extra zuur.” Lemaire pakte zijn derde geel en is volgende week geschorst. “Ik kan deze week dus enerzijds mijn pijnlijke knie wat extra rust gunnen en anderzijds mijn laatste examens iets relaxer afwerken. Al had ik er tegen Sint-Niklaas natuurlijk graag bij geweest.”

Geschiedenis