Maxim Volant naar Lyra Lierse

Maxim Volant (nog steeds maar 23) is aan zijn laatste wedstrijden toe in het Jos Van Wellenstadion. De centrale verdediger trekt volgend seizoen naar reeksgenoot Lyra-Lierse waar hij verenigd wordt met ex-trainer Bart De Roover en schoonbroer Seppe Kil.

Volant maakte in september 2014 zijn debuut in het eerste elftal van Cappellen toen hij onder Johan Lauryssen op het terrein van Oosterzonen 5 minuten voor affluiten mocht invallen voor Roel Engelen. De toen 16-jarige Volant verzamelde in dat eerste seizoen 4 caps en 40 speelminuten. Hij mocht wel meteen een kampioenstitel op zijn palmares zetten. Eén seizoen later begon Volant steeds vaker zijn opwachting in het elftal te maken. Met 13 basisplaatsen en bijna 1.300 speelminuten was Volant, ondanks zijn jeugdige leeftijd, geen kneusje meer. Op het terrein van Woluwe Zaventem scoorde hij na een hoekschop zijn allereerste doelpunt voor Cappellen FC. Toch was het pas in het seizoen 2017-2018 onder leiding van Bart De Roover dat Volant echt basisspeler werd. Gaandeweg werd hij ook omgevormd van rechtsachter naar centrale verdediger. In dat seizoen 2017-2018 scoorde Volant overigens 5 keer: zijn productiefste seizoen ooit.

In normale omstandigheden speelt Maxim zondag zijn 175ste wedstrijd voor Cappellen FC. Moesten we omwille van Corona geen anderhalf jaar verloren hebben, had Volant vlot de kaap van de 200 gerond. Wij willen Maxim bedanken voor de jarenlange inzet en wensen hem alle succes toe bij Lyra-Lierse. Behalve in de wedstrijden tegen RCFC uiteraard.

Cappellen maakt inmiddels werk van een vervanger en zal deze eerstdaags aankondigen.

Geschiedenis