KVK Tienen – Cappellen FC 2-1

In een zinderende topper speelde Cappellen FC haar opponent bij momenten van de mat, maar uiteindelijk trok Tienen wel aan het langste eind en pakte het zo in extremis het eerste periodekampioenschap. Cappellen bleef dus na een knappe prestatie met lege handen achter.

Door de blessure van Faria Da Silva pakte Steven Edwards zijn eerste basisplaats. Beide ploegen toonden meteen veel goede bedoelingen en de wedstrijd brak dus al snel open. Ex-Cappellenaar Kempeneers mikte naast en aan de overzijde werd een schot van Seppe Kil na een prima aanval met Mulder afgeblokt door Meeus. Na een Tiense hoekschop lanceerde Volant Walen De Keyser die Seppe Kil bereikte. Het schot ging voorlangs. Na een ingestudeerde hoekschop kon Seppe Kil uithalen, maar Hannes kon de bal eenvoudig plukken. Na een lange bal van Meeus kon Ventôse aan de haal. De spits omspeelde Joossens en schoof de 1-0 binnen. Cappellen reageerde meteen: De Vriese haalde de achterlijn en de voorzet werd door Mulder in één tijd tegen de touwen getrapt: 1-1. Niet veel later moest Hannes zich reppen om een schuiver van Hannes onschadelijk te maken. Cappellen speelde sterk en de leider zag bij momenten verschrikkelijk af. Toch kon de thuisploeg in het slot van de eerste periode twee keer zeer gevaarlijk dreigen. Eerst geraakte Claes niet voorbij Joossens en een minuut later trapte Singh pal op de doelman.

Ook na de rust was Cappellen de betere ploeg. Al moest het opletten voor de gevaarlijke spitsen van de thuisploeg. Ventôse trapte in de vlucht over. Aan de overzijde haalde Mulder vanop 30 meter hard uit. De schicht zoefde net naast de kruising. Cappellen zocht de voorsprong, maar liep op een zeldzame tegenstoot. Bogaerts pikte een verdwaalde voorzet op en legde perfect terug op Acke die de thuisploeg opnieuw op voorsprong trapte: 2-1. Cappellen was niet van slag en ging andermaal op zoek naar de gelijkmaker. Edwards kwam net te kort op een voorzet van Seppe Kil en Hannes moest een knal van Robbe Kil met de vuisten pareren. In de slotfase werd de sfeer grimmiger. Cappellen claimde nog een strafschop, maar ref De Couvreur vond de handsbal van een lokale verdediger onvoldoende voor een strafschop.

Tienen: Hannes; Weeghmans, Meeus, Vos, Matterne; Singh, Bogaerts; Ventôse (89′ Damblon), Kempeneers, Claes (71′ Convents); Vanwelkenhuysen (71′ Acke).
Cappellen: Joossens; Floren (62′ Willemsen), Volant, Geuens, Van Kerckhoven; Mulder, R. Kil, Edwards (80′ Destoop), De Vriese; S. Kil en Walen De Keyser.
Doelpunten: 26′ Ventôse 1-0, 27′ Mulder 1-1, 75′ Acke 2-1.
Geel: 34′ Meeus, 41′ Floren, 85′ Kempeneers, 86′ S. Kil, 90′ Singh, 90′ Volant.

Geschiedenis