KSV Temse – Cappellen FC 1-4

Cappellen FC heeft op het terrein van Temse een klinkende zege behaald. Nochtans was geel-rood andermaal vroeg op achterstand gekomen. In een uitmuntende tweede helft was Cappellen FC echter in staat om de scheve situatie helemaal recht te zetten. Emmerik De Vriese, Bart Cornelissen, Dirk Mathyssen en Robbe Kil zorgden voor de doelpunten.

Bart De Roover posteerde voor de gelegenheid Maxim Volant voor de defensie om het gevaar van Seppe Kil te neutraliseren. Maxim Deckers werd linksachter, waardoor Lemaire naar rechts verhuisde. Toch nam Temse de partij meteen in handen en dat leverde al snel een doelpunt op. De bal werd voor doel gebracht en in de scrimmage werkte Kudimbana via Robbe Kil de 1-0 binnen. Temse zette door en Joossens moest een kopbal van Claeys onschadelijk maken. Na een kwartier kon Cappellen het evenwicht gaandeweg herstellen. Een vrije trap van Faria Da Silva bleef hangen, maar het schot van Cornelissen werd gestuit. Temse counterde meteen gevat, maar het schot van Kudimbana miste overtuiging. Na een vrije trap van Van Den Eynde trapte Dhaene op Joossens. Op het half uur lanceerde Volant Faria Da Silva. Mathyssen kwam echter een teenlengte te kort om de gelijkmaker binnen te schuiven. Net voor de rust moest Joossens zich nog reppen om een vrije trap van Van Den Eynde uit de benedenhoek te halen.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Cappellen. Volant bediende Mathyssen. Die legde terug tot bij De Vriese die meteen voor 1-1 zorgde. Een voorzet van Lemaire belandde niet veel later bij Cornelissen die Deloose op zijn weg vond. Aan de overzijde had Joossens een knappe redding in huis op een schot van Seppe Kil. De hoekschop die daaruit volgde, leverde opnieuw gevaar op, maar Joossens pareerde het schot van Seppe Kil met de vuisten. Cappellen begon de wedstrijd meer en meer te domineren en toen Lemaire de achterlijn haalde, was Cornelissen goed gevolgd om de 1-2 voorbij de doelman te werken. Net voorbij het uur dwong Faria Da Silva Deloose tot een redding in de korte hoek. Temse kwam één keer dicht bij de gelijkmaker, maar Verwilligen trapte na een hoekschop van dichtbij wild over. De thuisploeg probeerde het tij te keren, maar Cappellen kon Temse makkelijk opvangen en was levensgevaarlijk op de tegenaanval. Faria Da Silva leverde de perfecte voorzet af en Mathyssen knikte overhoeks de 1-3 binnen. Spies en Baras zorgden nog voor enkele speldenprikken namens Temse, maar Cappellen bleef dreigen. Destoop knalde eerst nog rakelings naast, maar in de slotminuut speelde Mathyssen Destoop vrij die de bal op een dienblad aanbood voor Robbe Kil: 1-4.

Temse: Deloose; Christiaens (78′ Van Cauwenberg), Claeys, Spies, Van Kerckhoven; Verwilligen, Dhaene; Van Den Eynde, S. Kil, Van Remoortere (64′ Van den Heuvel); Kudimbana (64′ Baras).
Cappellen FC: Joossens; Lemaire, Lenaerts, Geuens, Deckers; Cornelissen (86′ Destoop), Kil, Volant, De Vriese (82′ Willemsen); Mathyssen en Faria Da Silva.
Doelpunten: 9′ Kudimbana 1-0, 46′ De Vriese 1-1, 57′ Cornelissen 1-2, 77′ Mathyssen 1-3, 89′ R. Kil 1-4.
Geel: 61′ Lenaerts, 66′ Lemaire, 75′ S. Kil, 78′ De Vriese, 80′ Spies, 90′  Van Den Eynde.

Geschiedenis