Hatim Akarom naar RC Mechelen

Ondanks een eerder akkoord tussen Cappellen FC en Hatim Akarom zal de rechtervleugelverdediger volgend seizoen toch niet meer in het Jos Van Wellenstadion actief zijn. RC Mechelen benaderde de speler immers en wist hem te overtuigen om vanaf juli in het Oscar Van Kesbeeckstadion te gaan spelen. Onze club betreurt de handelswijze van de Maneblussers.

Sinds het overlijden van Jos Van Wellen in 2017 werkt onze club met een beperkt budget. De club tracht dan ook jonge spelers te overtuigen met een sportief verhaal. Dit jaar kregen spelers als Stefan Verbist, Nando Nöstlinger en Martynas Medelinskas de kans om zich via Cappellen FC na eeen moeilijke periode opnieuw in de kijker te spelen. Wanneer een speler zich sportief kan verbeteren, zal Cappellen FC deze spelers in principe niets in de weg leggen. Zo kreeg Medelinskas afgelopen winter de kans om zich bij Rupel Boom op een hoger niveau te bewijzen.

Ook Hatim Akarom paste in dat verhaal. De winger zat sinds 2020 zonder ploeg en kreeg bij Cappellen de kans om zich opnieuw in de etalage te zetten. Sinds de komst van Tom Schipper wierp Akarom zich op als een vaste waarde op de rechterflank. Begin februari gingen Cappellen FC en Hatim Akarom akkoord om ook volgend seizoen verder in zee te gaan met elkaar.

Vorige week trachtte RC Mechelen Akarom te overhalen met zaken die het sportieve overschrijden. Cappellen FC wil niet meegaan in een financieel opbod en blijft trouw aan haar manier van werken die de voorbije jaren tot goede resultaten heeft geleid.

Cappellen FC wenst Akarom veel succes en hoopt dat hij bij RC Mechelen dezelfde spelvreugde kan vinden als bij geel-rood. De sportieve staf zal zich beraden of Akarom de komende weken nog deel kan uitmaken van de selectie.

Geschiedenis