Diegem Sport – Cappellen FC 0-4

Zonder goed te spelen heeft Cappellen FC duidelijk de maat genomen van rode lantaarn Diegem dat nochtans een groot deel van de eerste helft de betere was. Een strafschop van Robbe Kil zorgde ervoor dat Cappellen toch met een voorsprong naar de kleedkamers kon trekken. Op het uur zorgde Walen De Keyser voor 0-2 waarna de veer bij Diegem brak. Benamar pakte dom rood en Walen De Keyser en Faria Da Silva zorgden voor de duidelijke 0-4.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Matuta trapte echter over. Aan de overzijde mikte Destoop na een voorzet van Van Kerckhoven voorlangs. Na een vrije trap van Seppe Kil kreeg de thuisploeg de bal niet weg waarna Destoop vanuit de draai naast trapte. Cappellen had wel het balbezit in de aanvangsfase, maar nonchalance en balverlies vierden hoogtij. Diegem begon stilaan in haar kansen te geloven en kwam beter in de partij. De Cuyper zag zijn schot via Robbe Kil in hoekschop verdwijnen en na een voorzet van Denayer kopte De Cuyper over. Toch kon Cappellen op voorsprong klimmen. Frix beroerde een voorzet van Van Kerckhoven met de hand en de bal ging logischerwijze op de stip. Robbe Kil nam het cadeau in dank aan; 0-1. Geel-rood kreeg iets meer controle over het gebeuren, maar verder dan een plaatsbal van Seppe Kil binnen het bereik van Michiels kwam het niet. Aan de overzijde kon Egerickx onvoldoende bij een voorzet van Denayer.

Ook na de rust kon Cappellen aanvankelijk weinig overtuigen. De vrijstaande Matuta mocht aanleggen, maar trapte een eind naast. Op aangeven van Walen De Keyser kreeg ook Seppe Kil zijn schot niet tussen de palen. Vlak voor het uur kon Cappellen haar voorsprong uitdiepen. Na een voorzet van Faria Da Silva kreeg Volant de bal bij Walen De Keyser die het leer tegen de touwen joeg: 0-2. Diegem reageerde via een goede opening van Hanshoven, maar Labiad trapte overhaast naast. Nadat Benamar met de voet vooruit doorging, moest Diegem met tien verder en was de wedstrijd gespeeld. Seppe Kil trapte nog naast, maar Willemsen schotelde Walen De Keyser de 0-3 voor. In de slotfase hield Michiels Robbe Kil eerst nog van de 0-4 met een knappe redding. Dat vierde doelpunt viel uiteindelijk toch toen Faria Da Silva een voorzet van Seppe Kil in doel verlengde.

Diegem: Michiels; Labiad, Mertens, Vanderelst, Frix (64′ Cojocaru); Honshoven (65′ De Bouw), Matuta; De Cuyper (46′ Benamar), Benlouafi, Denayer; Egerickx.
Cappellen: Joossens; Floren, Volant, Geuens, Van Kerckhoven; R. Kil, De Vriese; Destoop (72′ Willemsen), S. Kil, Mulder (46′ Faria Da Silva); Walen De Keyser (81′ Ristovic).
Doelpunten: 33′ R. Kil 0-1, 59′ Walen De Keyser 0-2, 76′ Walen De Keyser 0-3 en 90′ Faria Da Silva 0-4.
Geel: 18′ Frix, 32′ Floren, 35′ Mulder, 65′ De Vriese.
Rood: 66′ Benamar.

Geschiedenis