Emmerik De Vriese nieuwe aanwinst RCFC

Cappellen FC heeft zich verzekerd van de komst van de 33-jarige Emmerik De Vriese. De linkerflank moet volgend seizoen voor extra ervaring zorgen binnen de kern van Bart De Roover die in 2010 al samenwerkte met De Vriese bij Antwerp. Het lijkt erop dat de kern nu volledig is voor het nieuwe seizoen.

De Vriese speelde in de jeugd bij onder andere AA Gent en Germinal Beerschot. In 2004 trok hij naar Heerenveen. Na drie seizoenen Veendam kwam De Vriese in 2008 naar Antwerp. Na een intermezzo bij OHL trok De Vriese weer naar het buitenland. Onder andere Plovdiv en Cyprus passeerden de revue. Het voorbije seizoen was De Vriese aan de slag bij het Roemeense Gaz Metan en het Cypriotische Xylotymbou.

De Vriese is na Bart Cornelissen, Tiago Faria Da Silva (beiden Hoogstraten) en Yaro Verhaegen (beloften Berchem) de vierde nieuwkomer.

Blijven: Doelmannen Joossens en Pirotte; Verdedigers Lenaerts, Volant, De Lil, Geuens, Lemaire, De Vogelaere; Middenvelders Willemsen, Floren, Engelen, Meyers, Kil, Deckers, Wouters; Aanvallers Destoop, Mathyssen.

Uit beloften: Sebbe De Beuckelaer, Strahinja Mitrovic, Jordi Smet.

Vertrekkers: Vandenbossche (?), Carchiolo (Zandvliet), Cham (?), Huygen (Putte SK), Adriaenssens (Kalmthout), Tshibuabua (?), Claessens (Zwarte Leeuw), Meuwis (Putte SK), Olongo Ekila (Turnhout), Verschueren (Zandvliet).