Cappellen FC – Zébra Elites 0-3

Cappellen FC speelde geen onaardigde wedstrijd tegen de younstars van Sporting Charleroi. Drie keer verdedigde geel-rood echter niet doortastend genoeg bij een stilstaande fases. Even vaak lag de bal in het net, terwijl Cappellen zelf geen doelpunten wist te puren uit de eigen kansen. Een verschil in efficiëntie heet zoiets.

Yves Van Borm gunde Jesse Littel een eerste basisplaats. De bezoekers hadden het balbezit in de openingsfase, maar de eerste kans was wel voor Cappellen. Na een hoekschop kon Tshimanga trappen, maar de bal ging ver over. Aan de overzijde was het eerste gevaar wel meteen goed voor een doelpunt. Da Silva verraste Joossens met een vrije trap in de korte hoek: 0-1. En halfweg de tweede helft zag het er helemaal niet goed uit voor de thuisploeg. Na een korte hoekschop bracht Benaets voor doel; Mbeng klom het hoogst aan de tweede paal: 0-2. Geel-rood liet echter niet begaan. Abaz bracht laag voor; Hoedaert ontzette de bal voor de inlopende Verbist. Bij een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Kil kwam Closset gepast tussenbeide. Vanuit de draai probeerde Abaz het nog eens, maar Closset ging goed plat. Het laatste wapenfeit uit de eerste periode was opnieuw voor de thuisploeg. De Kuyffer trepte een vrije trap van Kil echter over.

Ook na de rust ging Cappellen op zoek naar de aansluitingstreffer. De ingevallen Lemoine zette zich goed door, maar Tshimanga devieerde voorlangs. Niet veel later kon Tshimanga opnieuw op doel vuren. Ditmaal bracht Closset redding met de voet. Op het uur kwamen de bezoekers dan toch nog eens de neus aan het venster steken. Joossens redde een poging van Benbouali. De bezoekers bleven zich echter efficiënt tonen. Een vrije trap van Da Silva werd door Benbouali tegen de netten gewerkt: 0-3 en boeken toe. Het geloof bij geel-rood ebde weg en het laatste half uur was er enkel voor de statistieken.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, De Kuyffer, Ristovic (46′ Geudens), Somers; Tshimanga (66′ El Madani), Verbist (66′ Nöstlinger), Kil, Abaz (46′ Lemoine), Van Zantvoort (66′ Njengo); Littel.
Zébra Elites: Closset; Mbeng (85′ Debast), Denuit, Hoedaert; Benaets, Lokembo (85′ Amankonah), Boukamir (38′ Lonreiro), Teugels, Da Silva; Benbouali (63′ Ntelo), Okumu (63′ De Neve De Roden).
Doelpunten: 13′ Da Silva 0-1, 25′ Mbeng 0-2, 61′ Benbouali 0-3.
Geel: 57′ Verbist, 60′ Kil, 84′ De Kuyffer.

Geschiedenis