Cappellen FC – Union Namur 3-2

Dankzij een collectieve prestatie na de rust kon Cappellen FC een 0-2-tussenstand ombuigen in een 3-2-overwinning. Treffers van Nzila, El Madani en Ristovic zorgden ervoor dat Cappellen de rode lantaarn opnieuw naar Visé kon sturen. Hopelijk kan geel-rood de komende weken deze positieve prestatie een verlengstuk geven.

Naast de geschorsten Lemaire en Kil ontbraken ook Diawara, Van Zantvoort en Geudens. Het had zijn weerslag op de selectie. Met Van De Broek, Driessens en Minnebach zaten er drie beloften voor het eerst in de kern. Die laatste maakte in de toegevoegde tijd zijn debuut in de Kapelse hoofdmacht. Het eerste doelgevaar uit de partij was na een klein kwartier geel-rood gekleurd. El Madani bereikte van aan de hoekschopvlag Nöstlinger die op zijn beurt Tshimanga bereikte. Die trapte in één tijd naast. Aan de overzijde was het meteen raak toen Gendebien de buitenspelval omzeilde en in de korte hoek raak trapte: 0-1. Cappellen FC probeerde de bakens te verzetten, maar kon onvoldoende gevaard creëren. Met de rust in zicht liep geel-rood een nieuwe opdoffer op. Namur koos voor een zeer geduldige opbouw. Met een gepaste versnelling haalde Musset de achterlijn. Laloux kon de aflegger vanop de zestien meter perfect binnen trappen: 0-2 en boeken toe. Dat leek het althans.

Vroeg in de tweede helft stormde Nzila op de doelman af, maar de vlag van de assistent riep hem een halt toe. Een tiental minuten later was het wel raak. Ditmaal mocht Nzila wel doorgaan. Doelman Herman had geen verhaal tegen de lob: 1-2. En nauwelijks afgetrapt of Cappellen trok weer in de aanval. Kesteleyn bracht strak voor. El Madani trapte onmiddellijk de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2 en aller te herdoen. En Cappellen stoomde meteen door. Cranshoff bracht laag voor; Tshimanga kwam een teen te kort. Even kwamen de bezoekers weer op het voorplan. Bangoura bleek sterker dan Somers, maar stootte op Joossens. Niet veel later trapte Besson over. Met nog een kwartier te gaan voerde Namur een dubbele wissel door. En Cappellen profiteerde van de desorganisatie. Ristovic controleerde de vrije trap van De Kuyffer en trapte van aan het halve maantje binnen: 3-2. Eén keer kwam Namur dicht bij de gelijkmaker. Joossens ranselde het schot van Bangoura uit de benedenhoek en hield zo de drie punten in het Jos Van Wellenstadion.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, De Kuyffer, Somers, Cranshoff (78′ Achten); Ristovic, Nzila, Nöstlinger (73′ Njengo); El Madani (90+2′ Minnebach), Tshimanga; Lemoine.
Namur: Herman; Tashima (76′ Ghaddari), Baudot, Vander Cammen, Mohamed Dris; Besson, Dheur (76′ Fofana); Gendebien, Laloux (59′ Prso), Musset (66′ Chenkam); Khaida (59′ Bangoura).
Doelpunten: 15′ Gendebien 0-1, 40′ Laloux 0-2, 55′ Nzila 1-2, 56′ El Madani 2-2, 77′ Ristovic 3-2.
Geel: 28′ Tashima, 58′ Kesteleyn, 65′ Tshimanga, 72′ Mohamed Dris, 83′ Prso, 88′ Bangoura .

Geschiedenis