Cappellen FC – Thes Sport 0-0

Cappellen FC is erin geslaagd om voor de derde keer op rij de nul te houden. Dat leverde meteen een punt op tegen een sterk Thes dat het meest aanspraak mocht maken op de zege. Geel-rood verweerde zich echter kranig en sleepte op inzet en karakter een punt uit de brand.

Het waren de bezoekers die in de openingsfase de bal opeisten. Ze konden een paar keer doordringen tot in de zestien zonder dat Joossens zich evenwel moest mengen in de debatten. Aan de overzijde probeerden Abaz en Diawara enkele keren door de buitenspelval te glippen, maar doelman Herbots speelde goed mee. Pas halfweg de eerste periode belandde een bal tussen de palen. Jeunen kopte echter recht op Joossens. Niet veel later speelde Voca slim binnendoor tot bij Hulsmans die achteruit legde. Jeunen trapte echter over. Aan de overzijde draaide Abaz zich goed vrij. De schuiver was een koud kunstje voor Herbots. Na een vrije trap van Kil kopte De Kuyffer over. Met de rust in zicht kwam Thes nadrukkelijker opzetten met ex-Cappellenaar Symons in een hoofdrol. Eerst draaide hij zich voorbij zijn bewaker, maar Joossens redde met de voet. Niet veel later zette Symons zich opnieuw door. Weer bracht Joossens redding met zijn voet.

Na de rust trok Cappellen de wedstrijd meer in evenwicht. Een afgeweken schot van Van Zantvoort hobbelde niet eens zo ver naast doel. Op het uur verraste een vrije trap van Kil Herbots, maar de doelman kon in extremis redding brengen. Aan de overzijde gingen Symons en Jeunen op wandel, maar De Kuyffer bracht in extremis redding. De rebound van Bah ging naast. In de slotfase probeerde Thes het nog meermaals, maar Cappellen haalde zonder kleerscheuren het eindsignaal en pakte zo een goed punt.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, De Kuyffer, Ristovic, Somers (46′ Lemaire); Diawara (80′ Littel), Kil, Verbist, Abaz; El Madani (80′ Nzila), Van Zantvoort.
Thes Sport: Herbots, Hulsmans, Vanaken, Vermijl, Keulen; Voca, Kerckhofs, Swinnen, Naqqadi (72′ Bah); Jeunen, Symons.
Geel: 35′ Vermijl, 58′ Kerckhofs, 61′ Abaz, 76′ Kil, 87′ Lemaire.

Geschiedenis