Cappellen FC – Spouwen-Mopertingen 0-0

Cappellen moest zich zaterdagavond tevreden stellen met een 0-0-gelijkspel tegen Spouwen-Mopertingen. Geel-rood had de meeste kansen en mocht het meest aanspraak maken op een zege, maar kwam niet tot scoren. Roel Engelen maakte na een jaar inactiviteit zijn wederoptreden.

Bart De Roover dropte De Vogelaere op rechtsachter, waardoor Volant een rijtje naar voren schoof. In ideale weersomstandigheden begon de wedstrijd veelbelovend. Faria Da Silva ontsnapte al snel, maar stuitte op Grootaers waarna Cornelissen naast besloot. Aan de overzijde kon Sabbadini zich doorzetten. Zijn knal belandde op de onderkant van de lat. Destoop probeerde het ook nog eens, maar kon onvoldoende kracht zetten achter zijn kopbal. Daarna verwaterde het spel lange tijd. In de slotfase van de eerste helft kwam Cappellen echter nadrukkelijker opzetten. Kil kopte een vrije trap van Deckers over en Volant kon even later net niet bij een voorzet van Deckers. Even later had Grootaers de nodige moeite met een schot van Faria Da Silva.

Na de rust begon het opnieuw feller te regenen, maar dat noopte de acteurs niet om een tandje bij te steken. Lange tijd was het enige wapenfeit een scrimmage na een vrije trap van Deckers waarbij Lenaerts de bal niet voorbij Grootaers kreeg. De invalbeurt van de wederoptredende Engelen kreeg de handen van de toeschouwers nog eens op elkaar, maar kansen waren bijzonder schaars in de tweede periode. Tien minuten voor het einde kon Lenaerts bij een vrije trap van Deckers nog eens op doel koppen, maar de bal ging naast. Cappellen zocht nog nadrukkelijk naar de zege. Grootaers moest een schuiver van Faria Da Silva in hoekschop werken en Kil kopte een vrije trap van Deckers naast. De nul geraakte echter niet van het bord.

Cappellen: Joossens; De Vogelaere (61′ Willemsen), Lenaerts, Geuens, Lemaire; Volant, Cornelissen, Kil, Deckers; Faria Da Silva en Destoop (75′ Engelen).
Spouwen-Mopertingen: Grootaers; Wijnen, Haenen, Mombaerts, Etien; La Mantia, Van Oudenhove, Dingenen (86′ Geurts), Brouwers; Yildiz en Sabbadini (83′ Timmermans).
Doelpunten: geen.
Geel: 90′ Mombaerts.

Geschiedenis