Cappellen FC – Sint-Niklaas 2-1

Ondanks een vroege achterstand klopte Cappellen Sint-Niklaas. Cappellen domineerde de eerste periode en kwam via Kil net voor de rust langszij. Na de koffie ontsnapte geel-rood aan een nieuwe achterstand. Halfweg de tweede periode zorgde Kil met zijn tweede kopbaldoelpunt voor de verdiende zege.

Onder een stralende winterzon begonnen beide teams met veel goede bedoelingen aan de wedstrijd. De eerste poging was nog schuchter, want het schot van Bouwman ging ver over. Op het kwartier was de kopbal van Kil veel gevaarlijker, maar Merckx kon redding brengen. Sint-Niklaas toonde zich efficiënter. Emmaneel legde de bal tot bij De Witte die in de korte hoek Joossens verschalkte: 0-1. Cappellen reageerde meteen. Faria Da Silva bracht de bal voor doel waar Merckx een wereldsave in huis had om Kil van de gelijkmaker te houden. Niet veel later zag Willemsen een schot in hoekschop afwijken. Aan de overzijde trapte Vispoel over. Cappellen FC ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar vond weinig openingen in de bezoekende afweer. De negen hoekschoppen die Cappellen in de eerste periode afdwong, staafden wel het overwicht van de thuisploeg. En dat werd net voor de koffie beloond. Cornelissen zette voor en Kil kopte de bal deze keer perfect in het hoekje: 1-1.

Na de rust zorgden de Klaasjes voor het eerste gevaar. Martin bereikte de vrijstaande Akin, maar die trapte hoog over en liet zo na om Sint-Niklaas opnieuw op voorsprong te brengen. Cappellen reageerde via een actie van Faria Da Silva. Mathyssen kon de bal echter onvoldoende beroeren om Merckx te verschalken. Geel-rood ging op zoek naar de voorsprong. Na een lange bal van Cornelissen kon Kil vanuit een scherpe hoek onvoldoende bij  de bal om het leer voorbij de bezoekende doelman te werken. Net voor het uur leek de verdiende voorsprong een feit, maar De Pauw redde een kopbal van Cornelissen op de lijn. Bijna kreeg Cappellen het deksel op de neus. Panneel kon na balverlies aan de haal; het schot was echter slecht gericht. En halfweg de tweede periode kreeg Cappellen eindelijk loon naar werken. Kil kopte aan de eerste paal een hoekschop van Deckers onhoudbaar tegen de touwen: 2-1. De achterstand was het teken voor Sint-Niklaas om het geweer van schouder te veranderen. De vele lange ballen naar voren waren echter koren op de molen van de Kapelse verdediging. Slechts éénmaal kwamen de bezoekers dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van De Pauw scheerde echter de dwarsligger.

Cappellen: Joossens; Lenaerts, Volant, Geuens, Deckers; Kil, Bouwman; Willemsen (76′ Destoop), Cornelissen, Faria Da Silva (74′ De Vriese); Mathyssen (80′ De Beukelaer).
Sint-Niklaas: Merckx; Vispoel, Schurmann, De Pauw, Emmaneel (87′ Melens); Aerts, Verheuge; Martin, Akin, De Witte (52′ Ertürk); Panneel.
Doelpunten:  17′ De Witte 0-1, 42′ Kil 1-1, 67′ Kil 2-1.
Geel: 43′ Cornelissen.

Geschiedenis