Cappellen FC – R. Olympic Charleroi 0-1

Een gehandicapt Cappellen FC leed tegen Olympic Charleroi een vierde 0-1-nederlaag dit kalenderjaar. Na een half uur waren de bezoekers via Walbrecq op voorsprong gekomen. Geel-rood had toen al haar beste kans gehad. Tshimanga had echter binnen het bereik van doelman Moriconi getrapt.

Omdat in extremis Joren Geudens en Nando Nöstlinger wegvielen, moest er achterin weer flink geschoven worden in de defensie. Met De Kuijffer, Cranshoff, El Madani en Diawara stonden er vier nieuwe namen in de basiself. De Henegouwers schoten fluks uit de startblokken. Walbrecq ging aan de wandel en dwong Joossens tot een eerste tussenkomst. Niet veel later moest de goalie tussenkomen op een kopbal van Rousseau. Na een kwartier haalde Lemoine aan de overzijde de achterlijn. De teruglegger werd door Tshimanga onvoldoende in de hoek gelegd, waardoor Moriconi redding kon brengen. Aan de overzijde trapte Rousseau op Joossens, waarna Ristovic de herneming onschadelijk kon maken. Net toen Cappellen beter in de wedstrijd leek te komen, klommen de bezoekers op voorsprong. Mendi kon ver oprukken op links. De voorzet werd weggehaald, maar de inkomende Walbrecq kon vanop de rand van de zestien de score openen: 0-1. Niet veel later moest Joossens zich reppen om een knal van Paulet uit de benedenhoek ranselen. Net voor de koffie kon ook Pompé uithalen. Weer stond Joossens op de juiste plaats.

Van Borm koos in de tweede helft voor een gewijzigde tactiek met Ristovic als targetman. Geel-rood hoopte via de lange bal beter aansluiting te kunnen vinden. Op de tegenaanval was er echter veel ruimte. Na een niet gefloten overtreding op El Madani ging het snel naar de overzijde. Rousseau bereikte Walbrecq; De Kuijffer sprong zijn doelman bij op de doellijn. Op het uur volgde een nieuwe kans voor de bezoekers. De Kuijffer haalde eerst nog acrobatisch weg; Walbrecq trapte vervolgens op Joossens. Cappellen probeerde met veel goede moed de bakens te verzetten, maar de bezoekende defensie stond steevast goed gepositioneerd. Ook de laatste kans uit de partij was nog voor Olympic. Joossens kon echter ook de poging van Paulet onschadelijk maken. Geel-rood verloor dus opnieuw. Volgende week wacht de verplaatsing naar een andere staartploeg: Dessel Sport.

Cappellen FC: Joossens; De Kuijffer, Ristovic, Cranshoff; Diawara, Kil, Nzila, El Madani (70′ De Schutter), Da Silva (46′ Lemaire); Tshimanga (70′ Njengo), Lemoine.
Olympic Charleroi: Moriconi; Kouri, Nassur, Ndedi, Mendy; Terki, Ghesquiere (88′ Vanderbecq); Walbrecq (78′ Penin), Paulet, Pompé (78′ Medfai); Rousseau (70′ Kamara).
Doelpunt: 32′ Walbrecq 0-1.
Geel: 67′ Lemaire, 87′ Penin, 90+3′ De Schutter.

Geschiedenis