Cappellen FC – Hoogstraten VV 1-3

Ook tegen Hoogstraten is Cappellen FC er niet in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. Een vroege tegentreffer hypothekeerde andermaal de kansen van de troepen van Yves Van Borm. Geel-rood was in het spel zeker de evenknie van de Kempenaars, maar in de zone van de waarheid toonde Hoogstraten zich zoveel efficiënter.

Yves Van Borm gunde de 18-jarige David De Schutter een eerste basisplaats. En De Schutter toonde zich al snel, maar het schot ging over. Aan de overzijde viel wel een vroeg doelpunt uit de lucht. Cappellen verdedigde niet scherp genoeg bij een hoekschop van Lauwers en Mbaye duwde binnen: 0-1. Na een half uur knustelde Cappellen een knappe aanval in elkaar op de rechterflank. Verbist legde achteruit richting Lemoine, maar Van Dooren kon net op tijd ontzetten. Nauwelijks een minuut later toonde Hoogstraten hoe het wel moest. Mbaye draaide zich ter hoogte van de middellijn knap vrij waarna hij aan een lange raid begon. Met een knappe lob zorgde hij voor de 0-2. En even later kon Mbaye opnieuw uithalen; ditmaal kon Joossens wel redding brengen.

Met een dubbele wissel bij de rust hoopte Cappellen de bakens te verzetten. De eerste minuut van de tweede helft was echter nauwelijks afgewerkt wanneer Struyf door de buitenspelval glipte en Hoogstraten helemaal op rozen zette: 0-3. Geel-rood bleef echter proberen. Pogingen van Njengo en De Schutter belandden echter over het bezoekende doel. Op het uur zorgden El Madani en Njengo voor de voorbereiding; de plaatsbal van Lemoine werd gestuit door Kustermans. Toen Lemoine voor 1-3 zorgde, kwam er plots weer extra vuur in de wedstrijd. Een schicht van Njengo ging niet veel naast en Kustermans kon een lange ren van Somers maar met moeite afstoppen. De aansluitingstreffer viel niet, waardoor de kansen van Cappellen afnamen met het verstrijken van de tijd. Lemaire probeerde het nog één keer, maar Kustermans liet zich niet verrassen. Cappellen verloor de eerste derby van het jaar en moet stilaan echt naar onder kijken in het klassement.

Cappellen FC: Joossens; Lemaire, De Kuyffer, Ristovic (46′ Littel), Somers; Verbist, Nöstlinger, Kil, Tshimanga (46′ Njengo); De Schutter (58′ El Madani); Lemoine.
Hoogstraten: Kustermans; Verheyen, Van Dooren, Meeuwis, Brandt; Van De Vel (90′ Misovic), Havermans; Cinti (74′ Emmen), Lauwers (74′ Groeneveld), Struyf (86′ Budts); Mbaye (90′ Nuama).
Doelpunten: 13′ Mbaye 0-1, 34″ Mbaye 0-2, 46′ Struyf 0-3, 66′ Lemoine 1-3.
Geel: 41′ Lauwers, 45′ Lemaire.

Geschiedenis