Cappellen FC – Hades 0-0

Cappellen FC en Hades zijn niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel. Ondanks die blanke eindstand was het een aangename partij om volgen waarin beide ploegen voor verzorgd voetbal zorgden. Door het gelijkspel handhaaft Cappellen haar positie in de subtop van het klassement.

Het leek wel alsof de weergoden de voetballers wilden sparen, want zodra de wedstrijd begon, verdween de regen. Het zorgde alleszins voor een ideaal voetbalweertje en beide ploegen probeerden er dan ook meteen het beste van te maken. Hades kwam als eerste dreigen, maar Gueroui kopte de hoekschop van Demulder over. Cappellen reageerde via Faria Da Silva die na een persoonlijke actie Gijbels op zijn weg vond. Net voorbij het kwartier kon Faria Da Silva zich opnieuw doorzetten. Gijbels pakte de schuiver van de Portugees. Hades ging stilaan het balbezit opeisen. Joossens tilde een schot van Voorjans over de dwarsligger en Gueroui kopte de toegekende hoekschop naast. Net voorbij het half uur kreeg Hades de beste kans uit de eerste helft. Willems zette voor, maar Gueroui werkte de bal van kortbij over doel. Beide ploegen bleven voor de voetballende oplossing kiezen waardoor de partij aangenaam om volgen was. Net voor de rust moest Joossens zich reppen op een voorzet van Bennassar om de inlopende Sögütcü het scoren te beletten.

Na de rust leken de ploegen elkaar aanvankelijk beter in evenwicht te houden. Het was dan ook een tijdje wachten op doelgevaar. Hades kreeg een vrije trap van Deckers niet ontzet. Lenaerts trapte echter naast. Lemaire probeerde het vanop afstand, maar het schot was niet gekadreerd. Hades had dan wel meer balbezit; het moest tot halfweg de tweede periode wachten op doelgevaar. Voorjans trapte op Joossens en een volley van Bloemen was te hoog gemikt. Tussendoor mikte Deckers een vrije trap net naast. Beide ploegen leken zich in de slotfase tevreden te stellen met een puntendeling waardoor de nullen niet meer van het scorebord geraakten.

Cappellen: Joossens; Volant, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Destoop (46′ Willemsen), Kil, Deckers, De Vriese (55′ Floren); Cornelissen en Faria Da Silva.
Hades: Gijbels; Willems, Corstjens, Gueroui, Celen; Claes (67′ Lenaerts), Wang, Voorjans, Demulder; Bennassar (60′ Bloemen) en Sögütcü.
Doelpunten: geen.
Gele kaarten: 72′ Gueroui, 78′ Celen, 85′ Willems.

Geschiedenis