Cappellen FC – Dessel Sport 2-3

Ook tegen Dessel Sport is Cappellen FC er niet in geslaagd om de negatieve reeks een halt toe te roepen. Na een zwakke eerste periode toonde geel-rood in de tweede periode wel weerbaarheid. Echter bleek dat niet genoeg om punten te pakken.

In de eerste helft was Dessel sterker dan Cappellen. Al snel zorgden de bezoekers voor doelgevaar. Joossens stopte een vrije trap van Milts in twee tijden en Owusu mikte in één keer op de doelman. Na een voorzet van Milts kopte Owusu voorlangs en Vermsissen trapte recht op Joossens. Op het half uur kreeg Dessel loon naar werken. Kasmi stuurde Vermsissen diep en die schotelde Osei-Berkoe de 0-1 voor. Het deed Cappellen toch wakker schrikken. Verder dan een scherp indraaiende vrije trap van Kil die onschadelijk werd gemaakt door Geladé kwam geel-rood echter niet. Aan de overzijde trapte Kasmi nog naast.

Met een drievoudige wissel bij de koffie wilde Van Borm de bakens verzetten. Het eerste gevaar uit de tweede periode zorgde echter voor een tweede Desselse goal. Versmissen stuurde Owusu aan die Joossens opnieuw het nakijken gaf: 0-2. Geel-rood liet de kopjes niet hangen en vocht terug. Op aangeven van Lemoine trapte Kil eerst nog over, maar even later bediende Njengo Verbist. De captain gaf Geladé het nakijken: 1-2. En plots ging het snel. Dessel reageerde immers meteen. Milts mocht te makkelijk de achterlijn halen waarna Owusu de voorsprong opnieuw uitdiepte tot twee doelpunten: 1-3. Maar ook Cappellen liet zich niet onbetuigd en Kil duwde na een hoekschop de bal tegen de touwen voor 2-3. Cappellen drukte naar voren, maar moest opletten voor de tegenaanval. Kasmi mikte op Joossens en ook Osei-Berkoe vond de doelman op zijn weg. Aan de overzijde moest Geladé zich reppen op een poging van Njengo. In de slotfase gingen de hemelsluizen wagenwijd open. De geel-rode kansen droogden echter op waardoor Dessel de zege over de streep trok.

Cappellen FC: Joossens; De Kuyffer (82′ Diawara), Nöstlinger, Somers, Lemaire; Kil, De Schutter (46′ Nzila), Verbist (73′ Abaz), El Madani (46′ van Zantvoort), Lemoine, Tshimanga (46′ Njengo).
Dessel: Geladé; Kalala, Smolders, Van Beylen, Vandersmissen; El Ansri, Versmissen; Milts, Kasmi (89′ Konneh), Osei-Berkoe; Owusu.
Doelpunten: 29′ Osei-Berkoe 0-1, 55′ Owusu 0-2, 61′ Verbist 1-2, 64′ Milts 1-3, 66′ Kil 2-3.
Geel: 85′ Van Zantvoort, 88′ Van Beylen, 90′ Njengo.

Geschiedenis