Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

Ook op het Rooi is Cappellen FC er zaterdagavond nog niet in geslaagd om de mindere resultaten van de voorbije weken een halt toe te roepen. In een evenwichtige wedstrijd waarin kansen schaars waren, toonde Berchem zich hoofdzakelijk efficiënter in de zone van de waarheid.

Bart De Roover kon opnieuw rekenen op Seppe Kil en stuurde zo zijn sterkte elf namen de wei in. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Saillart kwam naar binnen en zag zijn schot via de vingertoppen van Joossens tegen de dwarsligger belanden. Beide ploegen toonden veel inzet en strijd waardoor de derby aangenaam om volgen was; ook al ontbrak het dan vaak aan doelgevaar. De Kuyffer kon op aangeven van Nwokoro op doel koppen, maar mikte te hoog. Aan de overzijde bracht Faria Da Silva scherp voor doel. Walen De Keyser kwam centimeters te kort om de withemden op voorsprong te zetten. Meteen het laatste wapenfeit uit de eerste helft in een sfeervol Ludo Coeckstadion.

Na de rust moest Joossens al snel tussenbeide komen op een kopbal van Peers. Net als in de eerste periode kwamen de doelmannen nauwelijks in het stuk voor. Toch moest Joossens zich op het uur gewonnen geven. Van den Driessche kreeg teveel ruimte en trapte via een verdedigend been de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Cappellen probeerde de bakens te verzetten, maar de erbarmelijke grasmat was zeker geen bondgenoot. Met nog een kwartier op de klok verdubbelde Berchem haar voorsprong. Een hoekschop van El Yazidi belandde bij Spies die zijn man uitkapte en het leer in de verste hoek krulde: 2-0. Pas na de dubbele achterstand slaagde Cappellen erin om Appels aan het werk te zetten. Op aangeven van Seppe Kil trapte Faria Da Silva van dichtbij op Appels en Destoop trapte een wenkende kans net over de dwarsligger.

Berchem: Appels; Van den Driessche, Vermeire, Spies, Nwokoro; Meseure, Peers; Saillart (86′ Vallez), Mauro, El Yazidi (83′ Cornelissen); De Kuyffer (70 ‘ Van Kruyssen).
Cappellen FC:  Joossens, Lemaire (74′ Willemsen), Volant, Geuens, Van Kerckhoven; R. Kil, De Vriese; Mulder, S. Kil, Faria Da Silva; Walen De Keyser (77′ Destoop).
Doelpunten: 60′ Van den Driessche 1-0, 75′ Spies 2-0.
Geel: 46′ Faria Da Silva, 68′ De Kuyffer, 77′ Walen De Keyser, 88′ Peers.

Geschiedenis