Woordje van Dirk Mathyssen

Zondag had mijn laatste wedstrijd voor R Cappellen FC moeten zijn, maar mijn enkel heeft er jammer genoeg anders over beslist waardoor ik geblesseerd moet toekijken hoe mijn ploegmaats het seizoen afsluiten met een laatste thuismatch.

5,5 jaar was ik toen ik voor het eerst naar de training van Cappellen kon gaan. Deze training ging door op het atletiekveld in het park van Kapellen, geleid door ex-trainer Alex Adriaensens. Nu ongeveer 25 jaar later neem ik afscheid van Cappellen als kapitein van de 1e ploeg. Ik kan voor mezelf besluiten dat de cirkel nu rond is.

2 herinneringen zullen me echter voor altijd bijblijven:
-Het seizoen 2014-2015: na een waar boerenjaar werden we afgetekend kampioen in 3e klasse met een ongelooflijk hechte groep, die nu nog geregeld samenkomen om een hapje te gaan eten! Het was een waar feestjaar met als uitschieters voor mij een onvergetelijk verjaardagsfeestje in onze tuin en niet 1 maar minstens 3 kampioenenfeestjes…
-Het seizoen 2016-2017 zal altijd herinnerd worden als het seizoen waarin Jos Van Wellen onverwacht kwam te overlijden, wat een ware aardschok betekende voor de club. Voor iedereen die toen nauw betrokken was bij de club was dit een zeer moeilijke periode. Maar kijk waar de club nu vandaag staat, nog steeds met de familie Van Wellen als drijvende kracht.

De voorbije 2 seizoenen werd een nieuwe weg ingeslagen en werd er denk ik met succes een mix opgezet van ervaren spelers en jongelingen. Voor mezelf was het afgelopen jaar, om het in 1 woord uit te drukken, moeilijk. De combinatie gezin/werk/voetbal/huis bouwen bleek toch niet zo simpel. Met ons zoontje dat elk moment kan geboren worden zal het er niet rustiger op worden. Dit in combinatie met mijn uitdagende en veeleisende job hebben me doen besluiten om een stapje terug te zetten en volgend jaar de mooie rood-witte kleuren van Sint-Job te verdedigen.

Ik zou graag mijn vrouw, Hanit, willen bedanken voor hoe ze al de voorbije jaren met “de voetbal” moest rekening houden en hoe ze me altijd bleef steunen en sorry voor al die late thuiskomsten (meestal Wesley zijn fout hoor 😉)! Mijn ouders wil ik ook graag bedanken voor al hun opofferingen in de afgelopen 25 jaar, ik denk dat ik de wedstrijden die jullie gemist hebben op 1 hand kan tellen!

Bedankt Ploegmaats, bedankt Trainers, bedankt Medische staff, bedankt omkadering van de 1e ploeg!

Om af te sluiten wil ik alle medewerkers, vrijwilligers, sympathisanten, supporters, bestuursleden en sponsors bedanken om van R Cappellen FC de gezellige en warme familieclub te maken die het vandaag is. Zonder al deze mensen hun waardevolle bijdrage en engagement zou Cappellen Cappellen niet zijn!

Bedankt en tot weerziens!
Dirk