Tom Schipper niet langer T1 van RCFC

Zoals de aandachtige toeschouwer reeds gemerkt had, zat Tom Schipper afgelopen woensdag niet op de bank als T1 van Cappellen FC. Schipper besloot om zich omwille van persoonlijke en sportieve redenen terug te trekken als trainer van R. Cappellen FC. Het clubbestuur heeft nog getracht om Schipper aan boord te houden, maar heeft het ontslag van de coach inmiddels aanvaard en heeft het grootste respect voor zijn keuze. Roel Engelen en Kristof Maes zullen het werk van de voorbije dagen verder zetten in afwachting van een nieuwe hoofdtrainer.

Tom Schipper nam in november 2021 plaats in de dugout toen hij Yves Van Heurck opvolgde. Met zes zeges in zijn eerste zeven wedstrijden loodste Schipper Cappellen al snel naar subtop en na een knappe eindsprint eindigde geel-rood onder de leiding van Schipper op de vierde plaats in het klassement en pakte het de derde periode. In het seizoen 2022-2023 nam Cappellen een vliegende start. Na de winterstop nam Kris Lenaerts de fakkel even over met Schipper in de rol van sportief manager. Het vervolg kent u: Cappellen werd kampioen.

Cappellen FC wil de vakman Schipper bedanken voor zijn inzet van de voorbije maanden en jaren en wenst hem en zijn familie alle succes in de toekomst. De club zal nu in alle sereniteit op zoek gaan naar een opvolger.