Seizoen 2020-2021

Stilaan wordt er meer en meer duidelijk over het nieuwe seizoen 2020-2021. De competitie wordt in principe afgetrapt in het weekend van 5 september. De eerste bekerwedstrijd voor Cappellen FC staat geprogrammeerd in het weekend van 15 augustus. De eerste training staat op woensdag 15 juli op de agenda.

Momenteel is het zelfs niet helemaal duidelijk welke teams er exact zullen uitkomen in de tweede klasse van Voetbal Vlaanderen. Eerder deze week vochten 16 clubs de beslissing rond de stopzetting van het afgelopen seizoen aan bij het BAS en ook ASV Geel hoopt nog een licentie te behalen voor het BAS. Onder voorbehoud dat het BAS bepaalde beslissingen nog herroept zijn dit de 32 clubs die volgend jaar uitkomen in tweede klasse: RC Gent, Berchem, Ronse, Cappellen, Lyra-Lierse, Menen, Oudenaarde, Aalst, Westhoek, City Pirates, Bocholt, Mandel United, Wijgmaal, Harelbeke, Hoogstraten, Ninove, Hasselt, Merelbeke, Londerzeel, Petegem, Diegem, Zelzate, Temse-Lokeren, Houtvenne, Heur-Tongeren, Brakel, Spouwen-Mopertingen, Zwevezele, Dikkelvenne, Pepingen-Halle, Hades en Gullegem. Per provincie geeft dit: Antwerpen 6 clubs, Limburg 5 clubs, Vlaams-Brabant 4 clubs, Oost-Vlaanderen 11 clubs en West-Vlaanderen 6 clubs.

Ook het oefenprogramma is nog niet geheel duidelijk. In principe mag er voor 1 augustus geen enkele wedstrijd gespeeld worden. Hierover wordt later nog meer gecommuniceerd.