Roel Engelen zet punt achter carrière

Dinsdagavond maakte Roel Engelen aan zijn ploegmaats bekend dat hij onmiddellijk een punt zet achter zijn voetbalcarrière. Engelen (32) zag vorig seizoen bijna volledig de mist in gaan door een zware knieblessure. Na een lange revalidatie kon Engelen op 6 oktober wederoptreden met een invalbeurt tegen Spouwen Mopertingen. Eén week later, na de wedstrijd op Duffel, speelde de knie helaas opnieuw op. Na enkele weken rijp beraad zag Engelen zich genoodzaakt om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen.

Roel Engelen kwam in 2014 over van Hoogstraten. In zijn eerste seizoen bij RCFC speelde Engelen meteen kampioen onder Johan Lauryssen en groeide uit tot één van de sterkhouders. Engelen scoorde overigens zes keer in dat seizoen. In het seizoen 2015-2016 kreeg Engelen al een eerste keer af te rekenen met knieproblemen. Eén jaar later werd hij kapitein van de ploeg en trok hij het team mee door de moeilijke seizoensaanhef. Aan het eind van het seizoen was hij de eerste die na het overlijden van Jos Van Wellen zijn overeenkomst toch verlengde en zo mee aan de basis lag van het new-look-Cappellen in het kampioenschap 2017-2018. Die jaargang kwam voor Engelen wel na een zestal wedstrijden ten einde. Een nieuwe zware knieblessure leidde tot een operatie en een lange revalidatie. Vorige maand scheen er even licht aan het eind van de tunnel, maar de knie bleef Engelen parten spelen.

Clubbestuur en technische staf willen Roel bedanken voor de tomeloze inzet die hij zowel op als naast het veld ten toon spreidde. Samen met hem wordt in de komende weken en maanden bekeken of Roel in de dagelijkse werking van de club betrokken kan worden. Alleszins wensen we Roel samen met vriendin Sille en dochters Ella en Noé nog alle geluk toe.

Roel had ook nog een boodschap voor zijn supporters. Deze kan u hier vinden