Overlijden Jacky Buchmann

Cappellen FC heeft vandaag met triestheid het overlijden vernomen van haar ere-voorzitter Jacky Buchmann. Buchmann (86) was uiteraard een gekend politicus en ondernemer binnen de gemeente Kapellen en ver daarbuiten. Na het overlijden van Jos Van Wellen vorig jaar verliest de club opnieuw een boegbeeld. Cappellen FC wenst de familie Buchmann en haar vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

Jacky Buchmann belandde in 1970 in de gemeenteraad van Kapellen voor de toenmalige PVV. Tussen 1982 en 2001 was hij burgemeester. Tevens was hij Volksvertegenwoordiger, senator en Vlaams minister. In 2016 krijg hij de titel van ere-burgemeester van de gemeente Kapellen.

Eind jaren 80 zetten hij samen met zijn vriend Jos Van Wellen zijn schouders onder de voetbalclub Cappellen FC dat op dat ogenblik was afgegleden tot een grijze provincialer. Onder het voorzittersduo Van Wellen-Buchmann begon Cappellen aan een steile opmars richting tweede nationale. Buchmann verliet de club als bestuurder in het midden van de jaren negentig, maar bleef de club tot op vandaag trouw volgen en was één van de trouwe gasten in het socio-gebeuren. In 2006, ter ere van het 100-jarig bestaan van de club, kreeg Buchmann de titel van ere-voorzitter. Naast het voetbal was ook de ruitersport een grote passie van Buchmann, die jarenlang voorzitter was van de Belgische Ruitersportfederatie.