Mogelijke heropstart competitie 10 januari

Voetbal Vlaanderen heeft een plan opgemaakt voor het vervolg van de competitie rekening houdende met de huidige regels opgelegd door de overheden.

Gezien het feit dat sport in openlucht voor +12-jarigen slechts toegestaan is met maximaal 4 personen zijn trainingen en wedstrijden in die leeftijdscategorieën sowieso verboden tot 13 december. Voetbal Vlaanderen voorziet daarom, uiteraard onder voorbehoud, dat de diverse competities kunnen heropstarten vanaf het weekend van 10 januari met nog steeds de bedoeling om de competitie, die momenteel vier speeldagen ver is, af te werken. In dat weekend zou Cappellen FC dus Berchem Sport kunnen ontvangen. De wedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen, eerder uitgesteld, zou ergens in de maand januari ingehaald worden.

Om de druk van de kalenders te halen, werd reeds beslist dat er geen eindrondes gespeeld zullen worden. Eventuele stijgers en dalers die normaal via deze eindrondes aangeduid worden, zullen over de verschillende reeksen heen aangeduid worden.

Bovenstaande is dus uiteraard onder voorbehoud van eventuele maatregelen die na 13 december geldig zouden zijn.