Eerste training zit erop

De kop is er af. Met een sessie van ruim twee uur legde Tom Schipper er deze ochtend meteen de pees op. Na de lunch volgde nog een tweede oefenstonde. Binnen zeven weken moeten zijn troepen klaar zijn voor de seizoensopener tegen Diegem Sport. Twintig van de 24 kernspelers tekenden present op de eerste schooldag. Owen Gasten, Jonas Van Kerckhoven, Nando Nöstlinger en nieuwkomer Joren Geudens zullen iets later op het appel verschijnen.

Zeven andere nieuwkomers waren er wel. Ruben Kesteleyn en Holly Tshimanga kwamen over van Rupel Boom; Lars Verschueren, Beslan Sagov en Idriss Diawara zijn drie jongeren die uit de U23 van Lierse Kempenzonen komen. Yordi De Schutter kwam van de U23 van Antwerp en Redan El Madani van Bornem. Met Elano Da Silva (overmorgen 16) en Thibaud Van Der Cruysen (18) sloten ook twee beloftespelers aan.

Tom Schipper: “Het is goed om iedereen weer te zien. Hopelijk blijven we gevrijwaard van blessures, want in de komende weken willen we de basis leggen van een lang seizoen. De eerste dag verliep alleszins naar wens met twee goede trainingen en een fijne gezamenlijke lunch tussendoor. Met vier trainingen en twee wedstrijden volgt al een drukke week, waarin iedereen speelkansen zal krijgen.”

Woensdag volgt de eerste oefenwedstrijd. Op het kunstgrasveld wordt dan gespeeld tegen Nieuwmoer.