Een virtueel bloemetje

Binnen enkele dagen start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In afwachting daarvan willen we vandaag twee supermedewerkers even in de spotlights plaatsen. De ene besliste recent om zijn activiteiten binnen de club omwille van gezondheidsredenen stop te zetten; de andere loopt deze zomer exact 25 jaar rond op de terreinen van het Jos Van Wellenstadion.

Leo De Hous (geboren in 1948) streek ruim 20 jaar geleden neer op de club. In het begin nog enkel in de jeugdwerking, maar later als manusje-van-alles binnen de club. Leo was onder meer penningmeester en verzorgde daarnaast jarenlang het algemeen secretariaat. Steevast was hij ook in de buurt van ‘De Poort’ te vinden om ervoor te zorgen dat alles op wieltjes liep. Enkele jaren geleden besliste Leo al om zijn activiteiten binnen de club wat terug te schroeven. Het geel-rode bloed bleef echter door zijn aderen vloeien en Leo bleef een belangrijke schakel binnen de club. Ook de voorbije maanden bleef hij ermee over waken dat de dagelijkse kasboekhouding klopte. Desondanks stelde Leo met pijn in het hart vast dat zijn gezondheid steeds meer spelbreker werd. Daarom besliste Leo om zijn activiteiten voor de club te stoppen. Het bestuur van Cappellen FC wil Leo graag bedanken voor de tomeloze inzet die Leo de voorbije decennia voor de club tentoon heeft gespreid.

Lutgarde Van Esbeen streek in het midden van de jaren 90 neer aan de René De Pauwstraat. In het kielzog van haar inmiddels overleden echtgenoot Cois Van Den Bosch en zonen Bart, die het tot in het eerste elftal schopte, en Stijn, verloor ze haar hart aan Cappellen FC. Doorheen de jaren nam ze het zogenaamde ‘kot’ van Johnneke Brouwers over en bekommerde ze zich over de uitrustingen van alle jeugdploegen. Ze zorgt er op die manier voor dat elke jeugdspeler elke week een proper gewassen outfit heeft om de geel-rode kleuren te verdedigen. Daarnaast doet ze hetzelfde voor de spelers van het elftal zodat ook zij elke training en elke wedstrijd netjes voor de dag komt. Deze zomer is ze exact 25 jaar aan de slag als vrijwilliger bij de club.

Het is duidelijk dat clubs zoals de onze alleen kunnen overleven dankzij de eindeloze inzet van mensen zoals Leo en Lutgarde. Hartelijk dank daarvoor!