De Match Van… Robbe De Gucht

Cappellen FC heeft een haat-liefde-verhouding met de beker van België. Vaak ging geel-rood er al in de eerste wedstrijd uit. Zo gebeurde het ook afgelopen jaargang met een trieste 1-0-nederlaag bij Pont-à-Celles Buzet. Maar doorheen de geschiedenis stootte Cappellen ook geregeld door tot het uitkwam tegen een eerste klasser. Het hoogepunt was ongetwijfeld het duel in de achtste finale in december 1992. Cappellen leide tot een kwartier voor het einde tegen eerste klasser Germinal Ekeren. Cappellen leek voor ruim 3.000 toeschouwers op weg naar de kwartfinales, maar Snelders en Hofmans trokken de buren uiteindelijk over de streep.

Ook de voorbije twintig jaar kwam Cappellen ook vier keer uit tegen een eerste klasser. Zowel in 2003 (Lokeren) en 2006 (STVV) draaiden strafschoppen uit in het voordeel van de profclubs. In 2016 scoorde Zulte-Waregem in de slotminuten de 1-2.

De 17-jarige Robbe De Gucht koos echter voor de wedstrijd uit de zestiende finales van het seizoen 2019-2020. Cappellen had in de eerste rondes telkens strafschoppen nodig om Lochristi en Thes uit te schakelen. Nadien bleken Meux en Hamme makkelijkere opdrachten op weg naar de loting met de eerste klassers. Die loting viel qua naam wel tegen. Met Eupen werd één van de minst aantrekkelijke affiches genoemd.

De Gucht: “Als die-hard Cappellen supporter heb ik een heleboel wedstrijden van geel-rood in mijn geheugen gegrift. De derby’s tegen Berchem zijn altijd speciaal; net als de 2-5 winst in Sint-Niklaas nadat we 2-0 achter kwamen. Maar de wedstrijd tegen Eupen waarin het tot in de penalty’s spannend bleef, steekt er voor mij bovenuit.” Cappellen FC moest tegen Eupen de wet van de sterkste ondergaan, maar de troepen van De Roover konden al bij al eenvoudig overeind blijven. In het slot van de wedstrijd leek zelfs een stunt in de maak, maar de 1-0 van Destoop werd wegens twijfelachtig hands afgekeurd. “Uiteindelijk zijn we strijdend verloren met penalty’s. Maar als Cappellen fan ben ik nog steeds mega fier op deze prestatie. Ik vergeet nooit hoe met heel de staantribune naar de zittribune bij de andere goal verhuisden. De sfeer die er toen was was voor mij ongekend bij Cappellen. Dan is het wel jammer dat dit bij gewone competitiematchen minder het geval is.”

Verslag Gazet Van Antwerpen 26/09/2019