COVID19 – competitie definitief beëindigd

Voetbal Vlaanderen besliste vandaag in overleg met KBVB en ACFF (de Waalse vleugel) om alle lopende competities in het amateurvoetbal per direct te beëindigen; en dit zowel voor jeugdcompetities als eerste elftallen. Het klassement van 12 maart wordt bijgevolg het eindklassement, na eventuele afronding omdat niet alle teams evenveel wedstrijden hebben afgewerkt. Op basis van dat eindklassement zullen stijgers en dalers bepaald worden. Uiteraard worden eventuele licentieregels in rekening gebracht.
Per uitzondering zullen stijgers die normaal via een eindronde zouden moeten promoveren bepaald worden op basis van het eindklassement. De eindronde tussen eerste en tweede amateur vervalt.

In concreto zou dat betekenen (onder voorbehoud van enige foutieve interpretatie van ondergetekende) dat Tienen en Knokke promoveren naar eerste klasse amateur en dat Lierse Kempenzonen zich handhaaft in die reeks. Duffel en Vosselaar waren al zeker van degradatie naar de lagere reeksen. Spouwen-Mopertingen handhaaft zich door het behoud van Lierse Kempenzonen.
Cappellen FC eindigt op de vierde plaats en is daarmee de beste Antwerpse club uit de reeks.

Meer info vindt u hier