YR KV Mechelen – Cappellen FC 2-4

Na aan aangename pot voetbal heeft Cappellen FC de topper bij KV Mechelen gewonnen. Nochtans waren de troepen van Tom Schipper in de eerste helft tot tweemaal toe op achterstand gekomen. Raf Meukens had tussendoor voor 1-1 gezorgd. In de tweede helft ging Cappellen via twee treffers van Laurens Symons en eentje van Danté Walen De Keyser op en over de jongelingen van KV Mechelen. Cappellen FC nadert zo opnieuw op leider dat Hasselt dat volgende week afzakt naar het Jos Van Wellenstadion.

Dat beide ploegen bij de best voetballende van de reeks horen, werd al snel duidelijk. Ze opteerden voor verzorgd en aanvallend voetbal. Toch was het een kwartier wachten op het eerste echte doelgevaar. Geudens kopte een hoekschop van Meukens naast. Aan de overzijde struikelde Kil waardoor Lefrancq alleen op doel af kon. Hij schoof de 1-0 tegen de touwen. Cappellen was niet van slag en bleef voor de verzorgde opbouw kiezen. Via een kaats van Van Zantvoort kwam Symons in stelling. Het schot ging voorlangs. Het bleek slechts uitstel, want op het half uur kwam Cappellen langszij. Van Kerkchoven recupereerde en bediende in één tijd Van Zantvoort. Die gaf de bal met een hakje mee met Meukens die het leer voorbij doelman Annell kon plaatsen: 1-1. Na een hoekschop kon Nöstlinger uithalen. Rottiers moest zijn doelman bijspringen op de doellijn. Met de rust in zicht kwam de thuisploeg feller opzetten. Na een hoekschop van Cappellen brak KV Mechelen snel uit. Lefrancq zette zich door op rechts. Hij bediende Zeba die in de korte hoek raak trof: 2-1. En twee minuten later was het weer bijna prijs. Samen met Servrancx zette Lefrancq zich opnieuw door. Ditmaal redde Demont knap.

Tom Schipper herschikte zijn troepen licht bij aanvang van de tweede periode en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Cappellen vond immers beter de ruimtes. Walen De Keyser vond Kesteleyn op rechts en via Meukens kwam de bal bij Symons die geel-rood, voor de gelegenheid in het wit overigens, opnieuw langszij bracht: 2-2. En vijf minuten later klom Cappellen zelfs op voorsprong. Opnieuw een aanval uit het boekje. Via Walen De Keyser en Meukens kwam het leer bij Van Kerckhoven die prima aflegde voor Symons die zijn negende competitietreffer lukte: 2-3. KV Mechelen probeerde te reageren, maar de bezoekende organisatie stond op punt. De beste kansen waren zelfs voor Cappellen. Zo trapte Van Zantvoort nog eens voorlangs. In de toegevoegde tijd lukte Cappellen zelfs nog een vierde doelpunt. Ref Bultynck gaf voordeel bij een buitenspelsituatie, maar doelman Annell dacht dat er gefloten was. Hij raapte de bal dus op en kreeg een vrije trap tegen. Die werd snel genomen door Tshimanga. Walen De Keyser lukte één van de makkelijkste doelpunten uit zijn carrière.

KV Mechelen: Annell; Rottiers (86′ El Gharbi), Bohets, Jacobs, Portner (46′ Van Den Branden); Van Campenhout, Mukau; Lefrancq (66′ Antonio), Servranckx (57′ Makanza), Amuzu; Zeba.
Cappellen FC: Demont; Kesteleyn, Geudens, Kil, Deckers; Nöstlinger, Van Kerckhoven; El Madani (46′ Walen De Keyser), Meukens (89′ Sagov); Van Zantvoort (88′ Ristovic) en Symons (87′ Tshimanga).
Doelpunten: 18′ Lefrancq 1-0, 30′ Meukens 1-1, 42′ Zeba 2-1, 55′ Symons 2-2, 61′ Symons 2-3, 90+3′ Walen De Keyser 2-4.
Geel: 27′ Nöstlinger, 53′ Jacobs, 64′ Makanza, 74′ Van Zantvoort, 81′ Van Kerckhoven.