VK Linden – Cappellen FC 2-3

Cappellen FC heeft zich bij eerste provincialer Linden geplaatst voor de vijfde ronde van de bekercompetitie. Op het bijzonder kleine kunstgrasveld startte Cappellen sterk, maar kwam het wel op achterstand. Geel-rood zette nog voor de rust orde op zaken via Kil en Van Zantvoort. Na de rust kwam Linden langszij, maar de ingevallen Symons besliste de wedstrijd. Volgende week zondag neemt Cappellen FC het op tegen KSK Heist.

Al in de openingsminuut kwam Cappellen dicht bij een doelpunt. Kesteleyn haalde de achterlijn; de poging van Van Zantvoort ging over. Na een hoekschop van Deckers werd een poging van Walen De Keyser afgeblokt, waarna De Corte de rebound van Kil keerde. Geel-rood wilde absoluut een snelle voorsprong en stoomde door. Meukens vond Verbist op rechts die prima voor doel bracht, maar Walen De Keyser kopte de wenkende mogelijkheid naast. Bij een vrije trap van Meukens had de lokale doelman de nodige problemen om het gevaar onschadelijk te maken. Wat na een resem gemiste kansen absoluut te vermijden was, gebeurde helaas. Het doelpunt viel aan de overzijde. Calpan kreeg teveel ruimte op rechts, kwam naar binnen en trapte de 1-0 in de korte hoek binnen. Cappellen was even van slag en Linden kwam zelfs dicht bij de 2-0. Ramaekers besloot echter te zwak op Joossens. Cappellen bleef verwoed op zoek gaan naar een doelpunt. De Corte had een knappe reflex in huis op een kopbal van Walen De Keyser en een schot van van Zantvoort scheerde de dwarsligger. De dadendrang van Cappellen werd op het half uur eindelijk beloond. Een hoekschop van Meukens werd door Kil binnen gekopt: 1-1. Linden reageerde via een vrije trap van Calgan; Joossens duwde de bal in hoekschop. Cappellen bleef de wet dicteren en bleef goed op zoek gaan naar de beperkte ruimte. De Corte ging nog goed plat op een schot van Van Zantvoort, maar moest zich even later toch een tweede maal gewonnen geven. Kil kwam naar binnen en bereikte Meukens die met een hakje Van Zantvoort voor doel zette. De nummer 10 liet met links de doelman kansloos: 1-2. Net voor de rust kreeg Linden nog eens een mogelijkheid. Somers werd de diepte ingestuurd, maar Joossens kwam gepast tussenbeide.

Na de rust kregen we veel minder spektakel. Cappellen rustte teveel op haar lauweren en dat kwam haar duur te staan. Een volley van Michiels ging nog over, maar halfweg de tweede helft kwam de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte. Calgan vond aan de tweede paal Somers die via de lat raak trof: 2-2. Het was het teken voor geel-rood om toch weer even een tandje bij te steken. Van Kerckhoven stuurde Symons diep en oog in oog met De Corte faalde die niet: 2-3. In het slot probeerde Linden nog wel, maar de lange ballen waren vaak onzorgvuldig. In de toegevoegde tijd kwam Lemaire nog dicht bij een vierde bezoekend doelpunt, maar hij trapte de bal naast het lege doel.

Linden: De Corte; Candel (73′ Tejeda), Bevernage, Tits; Plützer, Michiels, Vanderstappen, Calgan, Ramaekers (62′ Van Meerbeek); Somers en Makiese (62′ Beka).
Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Geudens, Deckers, Van Kerckhoven; Ristovic, Verbist (43′ Lemaire), Kil, Meukens (76′ El Madani); Van Zantvoort (68′ Symons) en Walen De Keyser (76′ Sagov).
Doelpunten: 22′ Calpan 1-0, 29′ Kil 1-1, 36′ Van Zantvoort 1-2, 67′ Somers 2-2, 71′ Symons 2-3.
Geel: 49′ Van Zantvoort, 72′ Roosenboom, 88′ Bevernage, 90+2′ Van Kerckhoven.