Sint-Lenaarts – Cappellen FC 2-2 (0-3)

Cappellen FC heeft zich voor de volgende bekerronde geplaatst dankzij penaltykiller Björn Joossens. Lange tijd leek de wedstrijd op 0-0 te eindigen, maar in vijf dolle minuten voor het eindsignaal scoorden beide teams elk tweemaal via hun invallers. In de epiloog die volgde pakte Joossens twee elfmeters en zag hij de derde ver over vliegen. Geel-rood bleef zelf foutloos en gaat dus door.

Op een kurkdroge ondergrond en bij tropische temperaturen werd er afgetrapt. Tom Schipper startte met dezelfde elf namen als afgelopen woensdag tegen Antwerp. Na nauwelijks 10 seconden was de thuisploeg al gevaarlijk, maar Borahsasar trapte voorlangs. Cappellen nam de wedstrijd in handen. Na een hoekschop van Deckers werd een poging van Nöstlinger afgeblokt. Sint-Lenaarts plooide terug en loerde op de tegenaanval. Cappellen zocht openingen, maar de thuisploeg hield de rangen goed gesloten. Kil probeerde het dan maar vanop afstand. Doelman Nolle keerde het gevaar zonder problemen. Met de rust in zicht kreeg Walen De Keyser een flinke por in de rug. Ref Claes vond het te weinig om een strafschop toe te kennen. Een vluchtchot van Kil zeilde nog over.

Ook na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Geel-rood had veel balbezit, maar aanvankelijk werden er nauwelijks openingen gevonden. Rond het uur werd Cappellen toch gevaarlijker. Een schot van Walen De Keyser ging via Kenis maar net naast en Nolle redde knap een plaatsbal van Verbist. Sint-Lenaarts loerde op de tegenaanval. Willemsen brak uit; Borahsasar besloot op Joossens. Aan de overzijde werd een poging van de ingevallen Symons afgbelokt; Walen De Keyser trapte de rebound van dichtbij tegen de dwarsligger. Na een teruglegger van Walen De Keyser haalde Symons uit; Nolle redde andermaal in hoekschop. En dan barstte de wedstrijd in de laatste vijf minuten helemaal open. Een vrije trap geraakte niet weg. Vissers bediende Vermeiren die overhoeks raak trapte: 1-0. De thuisploeg leek te stunten, maar na een voorzet van Van Kerckhoven knikte Symons raak: 1-1. En nog geen minuut later werd Meukens de diepte ingestuurd. Nolle had geen kans: 1-2. Ditmaal was het Cappellen dat de zege leek binnen te halen. In de toegevoegde tijd bereikte Nolle echter met een diepe bal Daouda die de bordjes opnieuw in evenwicht bracht: 2-2. In de penaltyreeks faalden Kil, Van Zantvoort en Deckers niet voor Cappellen; Joossens pakte de strafschoppen van Vissers en Di Biniamu en zag de poging van Willemsen huizenhoog ovr vliegen. Geel-rood bekert volgend weekend bij derde klasser Stekene of eerste provincialer Linden.

Björn Joossens was de held achteraf. “Ik ging niet helemaal vrijuit bij één van de tegendoelpunten en had dus iets recht te zetten. Ik ben blij dat ik zo heb kunnen bijdragen aan de kwalificatie.” Joossens wordt stilaan gezien als een specialist. “Ach, er komt altijd wat geluk bij kijken. Ik probeer gewoon de strafschopnemer te lezen en in zijn hoofd te kruipen. Dan ben je al een heel eind.” Geel-rood speelt volgende week opnieuw uit, maar krijgt in principe weer een haalbare kaart. “Ons objectief ligt op de vijfde ronde. Daarin krijgen we wellicht Heist voor de voeten. We moeten altijd naar onszelf kijken; wie de tegenstander ook is.”

Sint-Lenaarts: Nolle; Kenis, Van Den Muysenbergh, Tavares (70′ Vermeiren); Willemsen, Dhaene, De Graeve (55′ Daoudi), Ahmed; Vissers, Di Biniamu; Borahsasar.
Cappellen FC:  Joossens; Kesteleyn (83′ Van Riel), Geudens, Ristovic, Deckers; Kil, Lemaire (67′ Symons), Nöstlinger (67′ Meukens), Verbist (83′ Van Kerckhoven); Van Zantvoort en Walen De Keyser.
Doelpunten: 85′ Vermeiren 1-0, 88′ Symons 1-1, 89′ Meukens 1-2, 90+1′ Daouda 2-2.
Strafschoppen: Kil 0-1, Vissers mist, Van Zantvoort 0-2, Di Biniamu mist, Deckers 0-3, Willemsen mist.
Geel: 73′ Symons, 75′ Vissers.