RC Hades – Cappellen FC 0-2

Voor het eerste in acht ontmoetingen heeft Cappellen FC de maat genomen van Hades. Nochtans haf geel-rood het niet onder de markt. Björn Joossens stopte voor de rust een strafschop en hield hij ook Ebobo van de openingstreffer. Robbe Kil en Danté Walen De Keyser deden wat Hades naliet: scoren. Zo bezorgden ze Cappellen een gevleide zege.

De openingsfase was typerend voor de laatste duels tussen beide ploegen. Hades eiste de bal op, maar kon zich in de zone van de waarheid nauwelijks doorzetten. De studieronde duurde dan ook ruim twintig minuten. Pas dan volgde het eerste doelgevaar. Destoop mikte op aangeven van Mulder over. Aan de overzijde probeerde Hades het tweemaal vanop afstand. Joossens kende weinig problemen met de schoten van Vanratingen en Elens. Op het halfuur kreeg Hades een strafschop toen Volant Poell haakte. Joossens wist de strafschop van Voorjans echter te keren. Aan de overzijde claimde ook Cappellen een penalty. Het leidde even tot op een opstootje waarin Poell blij mocht zijn slechts met geel weg te komen. In de slotfase van de eerste periode kwam de thuisploeg opnieuw nadrukkelijker de neus aan het venster steken. Ebobo passeerde Joossens, maar Volant keerde de bal voor de lijn en in de slotminuut duwde Joossens een schot van Ebobo naast.

Ook na de rust zorgde Hades voor het meeste doelgevaar. Ebobo ging alleen op Joossens af, maar de doelman maakte zich voldoende breed om het gevaar in de kiem te smoren. De ex-Cappellen-spits toonde zich even later opnieuw met een knappe dribbel. Het schot dat volgde was echter minder. En dan volgde de eeuwige voetbalwet. De Vriese schilderde een vrije trap op het hoofd van Robbe Kil die Cappellen op voorsprong kopte. Nauwelijks enkele minuten later volgde een nieuwe opdoffer voor de thuisploeg. Een te korte terugspeelbal werd door Walen De Keyser en in een doelpunt omgezet: 0-2. Cappellen controleerde het resterende kwartier en Hades kon enkel nog eens dreigen via de ingevallen Vangeel die naast trapte.

Hades: Gijbels; Lens, Gueroui (89′ Vandermeeren), Mombaerts, Chouâ; Claes (61′ Vangeel), Wang; Vanratingen (82′ Lenaerts), Voorjans, Poell; Ebobo.
Cappellen FC: Joossens; Willemsen, Volant, Geuens, Van Kerckhoven; R. Kil, De Vriese; Destoop (88′ Floren), Mulder, Faria Da Silva; Walen De Keyser (89′ Mitrovic).
Doelpunten:  74′ R. Kil 0-1, 78′ Walen De Keyser 0-2.
Geel:  19′ Wang, 33′ Poell, 33′ Geuens, 88′ Faria Da Silva, 88′ Ebobo.