Lyra Lierse – Cappellen FC 2-2

Lyra Lierse en Cappellen FC hebben in hun eerste competitie-opdracht de punten gedeeld. Bij de koffie was het vooral Cappellen dat blij mocht zijn met de gelijke ruststand. Thomas Van Zantvoort en Danté Walen De Keyser hadden tweemaal een achterstand uitgewist. In de tweede helft groeide Cappellen in de wedstrijd en kreeg het zelfs enkele goede kansen om met de drie punten aan de haal te gaan, maar al bij al is het gelijkspel billijk te noemen.

De thuisploeg nam voor eigen volk het initiatief en was al snel gevaarlijk. Een snelle combinatie leverde een schietkans voor Adesanya op, maar Joossens kon de poging pareren. Niet veel later scheerde een vrije trap van Schaessens de bovenkant van de dwarsligger. Cappellen had het lastig met de lopende mensen van Lyra Lierse die gebruik maakten van de ruimte in het centrum. Toch had Lyra Lierse een counter nodig om te scoren. Geel-zwart recupereerde de bal na een hoekschop van Cappellen. Seppe Kil bereikte Peffer die op zijn beurt Schaessens lanceerde: 1-0. Cappellen hoefde niet lang tegen die achterstand aan te kijken. Weuts tikte Kil aan in de zestien en Van Zantvoort bracht de stand vanop de stip weer in evenwicht: 1-1. Cappellen kon de bal te weinig in de eigen rangen houden en de thuisploeg bleef gevaarlijker. Een vrije trap van Schaessens ging voorbij de verste paal. Iets voorbij het half uur klom Lyra Lierse dan toch opnieuw op voorsprong. Lambreghts kwam naar binnen en deponeerde de bal in de loop van Nys die Joossens geen kans liet: 2-1. Vijf minuten voor rust leek Seppe Kil opnieuw te ontsnappen na een bezoekende hoekschop. Ditmaal recupereerde Akarom de bal en verraste Walen De Keyser vriend en vijand met een bal in de verste hoek: 2-2 bij de rust.

Yves Van Heurck voerde bij de rust enkele tactische verschuivingen door en dat rendeerde. Verder dan wat bijna-kansen in de aanvangsfase van de tweede helft geraakte Lyra Lierse niet meer. Joossens hoefde niet meer in te grijpen. Cappellen FC verkreeg controle op het middenveld en was zelfs zeer gevaarlijk in de omschakeling. Zo lanceerde Verbist zichzelf halfweg de tweede periode. Lambreghts gooide zich net voor de aanstormende Robbe Kil om de 2-3 te verijdelen. Niet veel later kopte Robbe Kil een voorzet van Van Zantvoort naast. En in de slotminuut kreeg Cappellen zelfs nog een dot van een kans op de zege. Van Zantvoort lanceerde Robbe Kil die de bal over Maes stifte. Het leer rolde echter nipt voorbij de tweede paal. Eindstand: 2-2.

Lyra Lierse: Maes; Lambreghts, Weuts, Van Den Buijs, De Wilde; Schaessens, Vets, Kil, Nys (72′ Van Goylen); Adesanya (85′ Balbi) en Peffer.
Cappellen FC: Joossens; Lemaire, Volant, Geuens (90′ Ristovic), Deckers, Van Kerckhoven; Meukens (46′ Verbist), Akarom; Kil, Van Zantvoort; Walen De Keyser.
Doelpunten: 17′ Schaessens 1-0, 23′ Van Zantvoort 1-1 (strafschop), 34′ Nys 2-1, 39′ Walen De Keyser 2-2.
Geel: 22′ Weuts, 33′ Lemaire, 43′ Seppe Kil, 71′ Robbe Kil, 79′ Vets.