Kontich – Cappellen FC 2-7

Op het veld van eerste provincialer Kontich haalde Cappellen FC woensdag zwaar uit. Vooral Robin Vollon had met vier treffers een begenadigde dag. De andere drie treffers kwamen op naam van Thomas Van Zantvoort en het broederpaar Lucas en Jules De Wilde.

Geel-rood deed het nog steeds zonder Medelinskas, Volant, Geuens en Lemaire. Voor Verbist en De Vriese stonden woensdag de eerste wedstrijdminuten op het programma. Ook de 16-jarige doelman Owen Gasten kreeg na de rust zijn eerste speelminuten. Kontich deed aanvankelijk aardig mee en kreeg na een kwartier zelfs een enorme kans om de score te openen. Na een haakfout van Vallez ging de bal op de stip hoewel de overtreding duidelijk buiten de zestien gebeurde. Joossens ranselde de elfmeter van Bell vakkundig uit zijn doel. Aan de overzijde opende Kil goed tot bij Al-Balahi die de bal op het hoofd van Vollon schilderde: 0-1. Enkele minuten later trapte Al-Balahi zelf op de paal. Nadat Walen De Keyser een voorzet van Vallez op de paal kopte, kon Vollon in de rebound de voorsprong verdubbelen: 0-2. Ook Vollon trof niet veel later het doelhout, maar uiteindelijk zorgde Van Zantvoort op aangeven van Vollon toch voor de 0-3-ruststand.

Met zeven nieuwe namen aan de aftrap van de tweede helft nam Cappellen een vliegende start. Luijckx haalde de achterlijn en bediende Lucas De Wilde voor de 0-4. Vallez plaatste de bal niet veel later naast. Net voor het uur was het dan aan de thuisploeg om een pak wissels door te voeren en dat rendeerde. Eerst trapte Van Soom nog op de lat, maar even later mocht hij og in oog met Gasten de 1-4 binnen trappen. Cappellen nam snel het initiatief weer over. Vollon kopte op voorzet van Vallez zijn derde van de namiddag tegen de touwen en na hoekschop van Vallez zorgde Jules De Wilde voor 1-6. Na een klutsbal zorgde Van Soom voor 2-6, maar het slotwoord was voor Vollon die een vrije trap van Ristovic tegen de touwen kopte: 2-7.