KFC Duffel – Cappellen FC 1-1

Na een dramatische eerste helft moest Cappellen FC zich op het terrein van Duffel tevreden stellen met een 1-1-gelijkspel. Het was een klein wonder dat het bij de rust slechts 1-0 stond. Na de rust kwam Cappellen langszij, ging het op zoek naar de zege, maar moest het in de slotfase doelman Joossens danken dat het uiteindelijk met een punt op zak de bus kon instappen.

Cappellen, met De Vriese en Floren opnieuw aan de aftrap, kreeg al in de openingsminuut een fikse waarschuwing. Een hoekschop van El Yazidi geraakte niet weg en Van Den Buys trapte tegen de lat. Cappellen trok geen lessen uit die kans, want een dikke minuut later was het wel raak. Amini bracht vanop rechts voor; Spreutels werkte binnen: 1-0. En Duffel stoomde door. Cobos bediende Amini; Joossens redde met de vuisten. Nog voor de eerste tien minuten verstreken waren, trapte El Yazidi net naast. Na een kwartier kwam Cappellen met drie hoekschoppen op rij toch even opzetten. De eerste was de gevaarlijkste. Kil kopte eerst op de paal, waarna Hofmans de rebound van Geuens redde. Daarna was het weer aan Duffel om de wet te dicteren. Joossens duwde een kopbal van Van Den Buys in hoekschop en El Yazidi trapte andermaal centimeters naast.

Met de inbreng van Engelen hoopte De Roover na de rust meer mentaliteit in de rangen te brengen. En dat rendeerde al snel. Een afgeweerde vrije trap belandde bij Geuens wiens voorzet-schot iedereen verraste en via de paal binnen ging: 1-1. Het gaf de bezoekers moed, want Cappellen trad nadrukkelijk op de voorgrond. Duffel kon dan ook lange tijd enkel dreigen via een vrije trap van Cobos die pal op Joossens belandde. Aan de overzijde kon Cavus Cornelissen net op tijd afstoppen en werd een treffer van De Vriese afgekeurd omdat de bal de doellijn had overschreden. In de slotfase kopte Kil een hoekschop net naast en belandde een schot van Lemaire na een knappe ren voorlangs. In het slot kwam Duffel nog tweemaal scherp voor de dag op de tegenaanval. Joossens pareerde eerst een schot van Amini en redde vervolgens een schuiver van Vervoort met de voet.

Duffel: Hofmans; Verlinden, Cavus, Vertonghen, De Kegel; Cobos, Van Den Buys; El Yazidi (78′ Gabrielli), Spreutels, Rymenants (81′ Vervoort); Amini.
Cappellen: Joossens; Volant, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Floren (46′ Engelen), Deckers, Kil; De Vriese (81′ Willemsen), Cornelissen (87′ Destoop), Faria Da Silva.
Doelpunten: 3′ Spreutels 1-0, 53′ Geuens 1-1.
Geel: 20′ Cornelissen, 61′ Deckers, 71′ Spreutels, 73′ Van Den Buys, 90′ Vertonghen.