Cappellen FC – Union SG 1-7

Cappellen FC is er niet in geslaagd om voor de verrassing van deze bekerronde te zorgen. Nochtans kwam het in de eerste helft op voorsprong na een geniale lob van Redan El Madani. Union kon moeilijk zijn wil opleggen, maar kon via Adingra toch langszij komen: 1-1 bij de rust. Twee doelpunten kort na de koffie sneden de adem een beetje af bij geel-rood, terwijl de bezoekers vol voor de aanval bleven kiezen. Cappellen verdiende veel meer dan de zware 1-7 eindcijfers na een voetbalfeest.

Voor zo’n 2.000 toeschouwers namen de bezoekers logischerwijze het initiatief in de aanvangsfase. Na een hoekschop besloot Eckert al snel naast. Geudens moest ontzetten voor Puertas gevaarlijk kon worden en Sykes kopte over. Na een kwartier kon Cappellen het evenwicht herstellen en ging het zelf een aardig mondje meespreken. Na een hoekschop van Deckers kreeg Ristovic de beste kans uit de openingsfase, maar hij besloot naast. Cappellen had de wedstrijd in evenwicht gebracht en liet zien dat het één van de beter voetballende ploegen uit onze reeks was. Toen Kil El Madani diep speelde, had laatstgenoemde een fantaische lob in huis om het Jos Van Wellenstadion te doen ontploffen: 1-0 voor de thuisploeg. Een schotje van Eckert bracht Demont niet in de problemen. Toch kwam Union net voor de rust langszij. Een zwieper van François belandde bij Adingra die knap overhoeks binnen trapte: 1-1.

Union kwam in zevende versnelling uit de kleedkamers en Cappellen moest achteruit. De troepen van Tom Schipper kenden dan pech dat een klutsbal voor de voeten van El Azzouzi viel: 1-2 vroeg in de tweede periode. En Union duwde door. Demont redde nog een poging van Eckert in hoekschop, maar de defensie kreeg die bal niet verwerkt en El Azzouzi sloeg opnieuw toe: 1-3. Aan de overzijde probeerde Lemaire het, maar zijn poging ging hoog over. Union van haar kant bleef aan 100 kilometer per uur spelen. Adingra trapte vanuit een scherpe hoek nog voorlangs, maar na een hoekschop van Puertas trapte Nilsson acrobatisch de 1-4 op het bord. Even leek Union de voet van het gaspedaal te houden en Cappellen kwam opnieuw op het voorplan. Pirard hield echter zowel Nöstlinger als Symons van succes en Van Kerckhoven trapte vanuit een scherpe hoek over. Aan de overzijde vielen de treffers wel. Adingra en Nilsson scoorden beiden hun tweede van de avond en in het slot zorgde Puertas voor de zware 1-7-eindcijfers. Samen met Union hebben we er echter een fantastische voetbalavond van gemaakt; eentje waar we als Cappellen FC bijzonder trots op mogen zijn.

(foto artikel: Union SG)

Cappellen FC: Demont; Kesteleyn, Geudens, Ristovic, Deckers; Nöstlinger (80′ Verbist), Kil (89′ Da Silva), Van Kerckhoven (68′ Diawara); El Madani (68′ Meukens); Lemaire en Symons (68′ Walen De Keyser).
Union: Pirard; Sykes, Boone, Dony; Rodriguez (71′ Teuma), François (86′ Nieuwkoop), Puertas (86′ Lazare), El Azzouzi, Adingra (71′ Lapoussin); Eckert (71′ Vanzeir) en Nilsson.
Doelpunten: 28′ El Madani 1-0, 40′ Adingra 1-1, 52′ El Azzouzi 1-2, 56′ El Azzouzi 1-3, 62′ Nilsson 1-4, 70′ Adingra 1-5, 75′ Nilsson 1-6, 82′ Puertas 1-7.
Geel: 37′ Geudens, 63′ Rodriguez.