Cappellen FC – Temse 3-3 (1-3)

Na een zinderde pot bekervoetbal moest Cappellen na penalties het onderspit delven tegen reeksgenoot Temse. Baras had Temse op voorsprong gebracht, maar Robbe Kil en Dirk Mathyssen zorgden voor 2-1. Broer Seppe zorgde nog voor de rust voor 2-2. In de verlengingen leek Robbe Cappellen naar de kwalificatie te trappen, maar Kudimbana bracht de bordjes opnieuw in evenwicht. Vanop de stip ging het volledig fout voor Cappellen.

Tiago Faria Da Silva was niet 100% fit en ontbrak bij Cappellen. Lenaerts kwam opnieuw in de ploeg. Temse nam de beste start en Baras kopte na nauwelijks twee minuten tegen de dwarsligger. Temse eiste de bal op en geel-rood moest moeite doen om het hoofd boven water te houden. Cappellen liet zich echter niet onbetuigd en Güler moest een kopbal van Kil in hoekschop werken. Een poging van Destoop ging even later naast. Halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Baras ging aan de haal en liet Joossens kansloos: 0-1. De bezoekende vreugde was echter van korte duur. Robbe Kil trapte een vrije trap met het nodige effect voorbij Güler: 1-1. Temse reageerde via Van Den Eynde die vanuit de draai op Joossens trapte en toen Baras opnieuw op wandel ging, lag Joossens opnieuw in de weg. Cappellen toonde zich efficiënter dan de bezoekers, want na een voorzet van De Vriese knikte Mathyssen de bal in de bovenhoek: 2-1. Toch gingen de spelers met een gelijke stand de kleedkamers in. Na een contact tussen Geuens en Baras ging de bal op de stip. Seppe Kil zorgde voor 2-2.

Ook na de rust bleef het tempo hoog en de partij zeer aangenaam om volgen. Cornelissen trapte in de vlucht over en Destoop rateerde zijn schot. Aan de overzijde moest Joossens redding brengen op een schot van Ntambue. Op een knal van Cornelissen moest Güler met de vuisten redding brengen. Het spel bleef snel op en neer gaan en Joossens stuitte en schot van Seppe Kil. In de slotfase kwam Cappellen nog heel dicht bij een derde treffer, maar Güler had een knappe voetreflex in huis op een prima poging van Mathyssen. Aan de overzijde ging een kopbal van Verwilligen over. Na 90 minuten stond het 2-2.

Wie zich in de verlengingen aan een potje schaak verwachtte, kwam bedrogen uit. Beide ploegen bleven op zoek gaan naar doelpunten. Temse kwam er als eerste dicht bij, maar Claeys knalde tegen de lat. Dan was de poging van Robbe Kil beter gericht. Vanop 30 meter joeg hij de bal staalhard tegen de touwen: 3-2. Temse moest nu komen, wat ruimte gaf aan Cappellen. Willemsen rolde de ganse flank op, maar kreeg de bal niet bij de vrijstaande Wouters. Het doelpunt viel aan de overzijde. Baras bracht voor en Kudimbana kopte de bal via de paal en het nodige effect over de doellijn. De 3-3 betekende strafschoppen die voor Cappellen een fiasco werden. Enkel Geuens scoorde, waardoor Temse volgende week naar Mandel United trekt.

Cappellen: Joossens; Volant, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Cornelissen, Kil, Deckers, De Vriese; Destoop en Mathyssen.
Temse: Güler; Christiaens, Claeys, Spies, Van Kerckhoven; Vermeire, Kil; Ntambue, Van Den Eynde, Mukenge; Baras.
Doelpunten: 22′ Baras 0-1, 25′ R. Kil 1-1, 36′ Mathyssen 2-1, 41′ S. Kil 2-2 (strafschop), 103′ R. Kil 3-2, 113′ Kudimbana 3-3.
Strafschoppen: Claeys 0-1, R. Kil mist, S. Kil 0-2, De Vriese mist, Van Den Eynde 0-3, Geuens 1-3, Verwilligen mist, Wouters mist.
Geel: 109′ De Vriese