Cappellen FC – Temse 1-3

Cappellen liep zich zaterdagavond te pletter tegen een efficiënter en wilskrachtiger Temse. De Oost-Vlamingen kwamen al na vijf minuten op voorsprong. Geel-rood kreeg nadien een aantal kansen op de gelijkmaker, maar Güler stond pal. Kort na de rust liep Temse uit tot 0-3. Robbe Kil milderde nog vanop elf meter, maar dichter kwam Cappellen niet meer.

Temse zette meteen veel druk naar voren en dat rendeerde snel. Seppe Kil kreeg teveel tijd, kapte zich vrij en trapte de bal perfect in het hoekje binnen: 0-1. Cappellen reageerde via een schot van Cornelissen, maar Güler bracht redding. Op het kwartier moest de Temse-doelman zich andermaal onderscheiden. Na een voorzet van Faria Da Silva ranselde Güler de kopbal van Cornelissen in hoekschop. Cappellen zocht de gelijkmaker, maar vond die niet. Volant kopte voorlangs en een kopbal van Kil belandde net naast het doel. Een schotje van de ingevallen Destoop kon Güler niet verontrusten.

Meteen na de rust kreeg de thuisploeg een dot van een kans. Floren stak binnendoor tot bij Cornelissen die Güler omspeelde. Cornelissen trachtte Destoop te bereiken, maar Spies ontzette tijdig. Een kopbal van Faria Da Silva ging niet veel later over. Dan toonde Temse zich efficiënter. Seppe Kil tikte de bal tot bij De Wolf die overhoeks de bezoekende voorsprong kon verdubbelen; 0-2. De reactie van Cornelissen was niet overtuigend genoeg om Güler te verrassen. Cappellen moest de kelk tot op de bodem ledigen. Een voorzet van Cristiaens viel voor de voeten van De Wolf die zijn tweede van de avond voorbij Joossens trapte: 0-3. Aan de overzijde ging Claeys aan de doorgebroken Destoop hangen: rood en strafschop voor Cappellen dat via Robbe Kil milderde tot 1-3. De hoop bij Cappellen laaide even op, maar Temse plooide goed terug en hield de rangen gesloten. Een vrije trap van Kil ging over en een kopbal van Cornelissen zeilde naast.

Cappellen:  Joossens; Lemaire, Volant, Geuens, Deckers (82′ Willemsen); Cornelissen, Floren (61′ Bouwman), R. Kil, De Vriese; Mathyssen (29′ Destoop), Faria Da Silva.
Temse: Güler; Christiaens, Claeys, Spies, Van Cauwenberg; De Wolf (61′ Goossens), Verwilligen, Vermeire, Van Kerckhoven; Siali (86′ Van Severen), S. Kil (90′ De Wilde).
Doelpunten: 6′ S. Kil 0-1, 52′ De Wolf 0-2, 57′ De Wolf 0-3, 60′ R. Kil 1-3.
Geel: 77′ Destoop.
Rood: 59′ Claeys