Cappellen FC – Lyra Lierse 2-0

Met doelpunten van Symons en de ingevallen Diawara in het slotkwartier won Cappellen FC de topper tegen Lyra Lierse. Daarmee kreeg de ploeg die het meest wilde winnen ook wat het verdiende. Geel-rood staat zo door de nederlaag van Jong KV Mechelen na drie speeldagen alleen aan de leiding.

Voor de derde wedstrijd op rij zette Tom Schipper dezelfde elf namen aan de aftrap. Beide ploegen toonden van bij aanvang goede bedoelingen en konden zo snel dreigen. Joossens maakte een vrije trap van Schaessens onschadelijk en Symons kwam net te kort op een voorzet van Van Kerckhoven. Beide ploegen konden in de eerste helft hun deel van de koek opeisen. Grote kansen bleven echter lange tijd uit. Halfweg de eerste periode mikte Van Zantvoort een vrije trap over en aan de overzijde was een poging van Peffer te hoog gericht. Met de rust in aantocht kwam Cappellen nadrukkelijker opzetten. Op aangeven van Kesteleyn kon Symons zijn kopbal niet kadreren. En een minuutje later was er een nieuwe kopbalkans. De actie en voorzet waren van Verbist; de kopbal van Van Zantvoort. De poging ging ook nu naast.

Na de rust zorgde Cappellen al snel voor gevaar. Ristovic kopte een hoekschop pal op Sterkens en een verrassende vrije trap van Robbe Kil ging niet ver naast. Aan de overzijde maakte Joossens een schuiver van broer Seppe onschadelijk. De thuisploeg ging de bal steeds meer opeisen en de bezoekers moesten achteruit. Verbist probeerde het vanop afstand, maar de bal ging naast. Lyra Lierse ging steeds meer speculeren op de tegenaanval, maar dat deed het niet onaardig. Na een knappe actie met Seppe Kil kon Van Goylen uithalen, maar het schot belandde in de handen van Joossens. Na een actie van Lemaire kon Van Zantvoort trappen; Sterkens had een goede parade in huis om de dubbele nul op het bord te houden. Bij het ingaan van het slotkwartier gingen de hemelsluizen volledig open. En met de regen hing er ook een doelpunt in de lucht. Seppe Kil haalde nog eens uit voor de bezoekers. Joossens lag weer op de goede plaats. Aan de overzijde trapte Kesteleyn recht op Sterkens. De dubbele nul bleef niet op het defecte scorebord staan. El Madani, pas ingevallen, stuurde Verbist de hoek in. Die dribbelde twee verdedigers op een hoopje bij de achterlijn en legde de bal tot bij Symons die het leer van dichtbij en door de benen van Sterkens tegen de netten devieerde: 1-0. Lyra Lierse moest nu echt gaan komen. Lambregts knalde een voorzet van De Wilde hoog over, maar dichter bij een doelpunt kwamen de Pallieters niet meer. Het tweede doelpunt viel nog aan de overkant. De ingevallen Diawara haalde vanop 25 meter uit. Sterkens had geen verhaal: 2-0.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Geudens, Ristovic, Deckers; R. Kil, Van Kerckhoven; Verbist, Lemaire (70′ El Madani), Van Zantvoort en Symons (77′ Walen De Keyser).
Lyra-Lierse: Sterkens; Lambreghts, Volant, Weuts, De Wilde; Schaessens, Vets, Van Goylen (68′ Balbi); S. Kil, Peffer; Adesanya (80′ Struyf).
Doelpunten: 77′ Symons 1-0, 90+2′ Diawara 2-0.
Geel:  7′ Van Goylen, 40′ Volant, 74′ Schaessens, 82′ Balbi.