Cappellen FC – KVC Lille 1-4

Cappellen FC beleefde tegen Lille geen vrolijke avond en droop uiteindelijk met zware 1-4-cijfers af. Nochtans speede geel-rood ondanks een vroege achterstand een goede eerste helft waarin het naast de gelijkmaker van Symons nog kansen kreeg om te scoren. Lille werd echter de betere ploeg na de rust en won verdiend.

De wedstrijd barstte meteen open. Joossens kende geen problemen met een schotje van Bostanci. Aan de overzijde bediende Tshimanga Van Kerckhoven. Pauwels kon net redding brengen. Toch waren het de bezoekers die de score konden openen. Bostanci bereikte Wynants die de bal in één tijd op de slof nam: 0-1. Cappellen liet het echter niet aan haar hart komen. Tshimanga draaide zich knap vrij; Symons vond de doelman op zijn weg. Na een kwartier stond het toch al gelijk. Symons controleerde een flankvoorzet vanop links en trapte de 1-1 beheerst voorbij Pauwels. Maar ook Lille toonde zich. Joossens moest zich reppen om een afgeweken schot van Delen uit de bovenhoek te halen. Toch was het vooral de thuisploeg die voor de rust de plak zwaaide. Weer een goede actie van Tshimanga; Van Zantvoort kwam een teenlengte te kort om de voorzet aan de tweede paal binnen te duwen. In de slotfase van de eerste periode ging een plaatsbal van Symons niet ver naast.

Na de rust moet Cappellen tegen regen en wind opboksen. Aanvankelijk leek dat nog mee te vallen, want Tshimanga dwong Pauwels nog tot een tussenkomst. Gaandeweg nam Lille het initiatief over. Joossens redde een laag schot van Delen in hoekschop. Niet veel later leek de doelman geklopt op een kopbal van Lauryssen, maar de bal strandde op de lat. Dat Lille in het openingskwartier van de tweede helft vijf hoekschoppen afdwong, bewees dat Cappellen zich hoofdzakelijk moest beperken tot verdedigen. Joossens pareerde een schot van Bostanci. Dat het enige Kapelse gevaar na een stilstaande fase volgde, was tekenend. Meukens mikte net over. Lille bleef gewoon de betere ploeg. Hannes kwam alleen voor Joossens. In de kluts ging de bal in hoekschop; een hoekschop die geel-rood duur te staan kwam. Die bal werd immers kort genomen en Bostanci trapte vanop de flank binnen: 1-2. Even leek Cappellen te reageren, maar kansen kwamen er niet en aan de overzijde deden Delen en Gerritsen in de slotminuten het licht helemaal uit.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Kil, Ristovic, Deckers; Meukens (83′ Lemaire), Nöstlinger (88′ Diawara), Van Kerckhoven, Van Zantvoort; Tshimanga (68′ El Madani) en Symons.
Lille: Pauwels; Delen, Van De Kerkhof, Cools, Hannes; Mariën, Truyers, Brouwers (88′ Meynendonckx), Wynants (65′ Schops), Bostanci (90′ Gerritsen), Lauryssen.
Doelpunten: 6′ Wynants 0-1, 16′ Symons 1-1, 80′ Bostanci 1-2, 89′ Delen 1-3, 90+1′ Gerritsen 1-4.