Cappellen FC – KSK Heist 2-1

Net als in 2016 en 2019 gaat Cappellen FC naar de zestiende finales van de beker van België. Geel-rood haalde het verdiend tegen eerste nationaler Heist dat pas in het slotkwartier kwam opzetten met steriel aanvalsspel. Toen keek het al tegen een 2-0-achterstand aan na treffers van Van Zantvoort en El Madani. Na de aansluitingstreffer van Troonbeeckx kende Cappellen nog tien moeilijke minuten. Afwachten nu welke eerste klasser er eind september uit de bus komt als opponent voor geel-rood in de volgende ronde die in de week van 9 november wordt afgewerkt.

Schipper begon voor het eerst met El Madani en Symons aan de aftrap. Beide ploegen kwamen al snel de neus aan het venster steken, maar pogingen van Lemaire en Van Aerschot werden tijdig afgeblokt. Kil trapte een vrije trap binnen het bereik van Vandermotten. Na een goed kwartier ging de bal op de stip toen Geudens Dhiedou aantikte. Björn Joossens bewees andermaal een specialist te zijn door de elfmeter van Dhiedou uit zijn doel te ranselen. Aan de overzijde ging de bal wel tegen de touwen toen Van Zantvoort vanop zo’n 25 meter een vrije trap over de muur in het hoekje deponeerde: 1-0. En Cappellen duwde door. El Madani bediende Symons die op de paal trapte. Aan de overzijde ging Joossens plat op een poging van Nys. Na een vlotte aanval door het centrum legde Symons terug tot bij El Madani die de bal in de kruising poeierde: 2-0. Heist kwam nog éénmaal dreigen voor de pauze, maar Orye strandde op Joossens.

Na de koffie kon Cappellen al snel opnieuw dreigen. Van Kerckhoven wandelde doorheen de bezoekende defensie. Symons stuitte echter op Vandermotten. Op het uur bracht de bezoekende trainer met Colman en Troonbeeckx zijn twee goudhaantjes tussen de lijnen. Van Aerschot kwam vanop rechts naar binnen. Joossens pakte de schuiver in twee tijden. Cappellen kwam nog moeilijk los uit de omknelling, maar de bezoekers deden weinig met het overwicht. Verder dan een half dozijn hoekschoppen kwam het lange tijd niet. Pas tien minuten voor affluiten was er echt gevaar. Na voorbereidend werk van Nys kon Colman Troonbeeckx bereiken die voor 2-1 zorgde. Wat volgde was toch een prangende slotfase. Na een scrimmage geraakten Colman en Troonbeeckx niet voorbij Geudens en Joossens en bij een vrije trap van Ferreira Carrasco kwam Nys te kort om voor de 2-2 te zorgen. Die in de toegevoegde tijd kopte doelman Vandermotten de laatste bezoekende kans voorlangs waardoor Cappellen zich dus voor de derde keer in nauwelijks zes jaar tijd mag opmaken voor de zestiende finales van de Croky Cup. Hopen dat de opponent ditmaal echt een grote naam wordt.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Geudens, Ristovic, Deckers; El Madani (63′ Meukens), Kil, Van Kerckhoven, Van Zantvoort; Symons (63′ Walen De Keyser) en Lemaire (80′ Diawara).
Heist: Vandermotten; Wijns, Vande Cauter, Peers, Nys; Van Aerschot (76′ Ferreira Carrasco), Sabhaoui, Augustynen (46′ Absisan), Lemti (46’Benhamour); Orye (61′ Troonbeeckx) en Diedhiou (61′ Colman).
Doelpunten: 27′ Van Zantvoort 1-0, 37′ El Madani 2-0, 82′ Troonbeeckx 2-1.
Geel:  47′ Vande Cauter, 55′ Absisan, 63′ Benhamou