Cappellen FC – Hoogstraten 1-0

Cappellen klopte Hoogstraten verdiend in de derby en pakte zo haar eerste driepunter in eigen huis. Cappellen had doorlopend de beste kansen, maar moest ruim zeventig minuten wachten alvorens Destoop de bevrijdende 1-0 tegen de touwen kopte. Door de zege schuift Cappellen opnieuw op naar een gedeelde zevende plaats in het klassement.

Onder een stralende herfstzon trok Cappellen al snel het initiatief naar zich toe. Na nauwelijks 15 seconden mikte Mathyssen te hoog. Na een lange bal van Lemaire trapte Faria Da Silva overhoeks naast. Hoogstraten herstelde in het veldspel het evenwicht; de beste kansen waren overduidelijk voor de thuisploeg. Faria Da Silva was sneller op de bal dan Van Dooren, maar trapte vanuit de draai naast. Mathyssen kreeg na een scrimmage de bal wel tussen de palen. Swaegers redde de bal echter op de doellijn. Pas na een half uur kwam Hoogstraten even dreigen. Het schotje van Van Huffel kon Joossens echter niet verontrusten. Aan de overzijde kon Destoop, pas ingevallen voor de geblesseerde Mathyssen, een voorzet van Cornelissen deviëren, maar het leer ging net naast de paal.

Ook na de pauze zorgde Cappellen meteen voor gevaar, maar op aangeven van Cornelissen geraakte Destoop niet voorbij Smet. Op het uur kon Faria Da Silva zich doorzetten op links; het schot van Kil dat uit die actie volgde, belandde op de rug van een verdediger. Twee minuten later leek de 1-0 een feit toen Lenaerts raak kopte, maar de lijnrechter had buitenspel opgemerkt. Cappellen bleef doorzetten. Een schot van Kil week af, maar Smet kon zich tijdig omkeren om de bal te pakken. Hoogstraten moest tot halfweg de tweede helft wachten op doelgevaar. Het schot van Van Huffel was echter slecht gericht. Met nog twintig minuten te spelen viel dan eindelijk de verdiende openingstreffer. Destoop kopte de voorzet van Lenaerts voorbij een kansloze Smet: 1-0. Cappellen kroop achteruit na dat doelpunt en Hoogstraten kwam zo te makkelijk weer in de wedstrijd. Joossens ging plat op een schuiver van Lambrechts en Bokila trapte vanuit de draai over. Op de tegenaanval brak Destoop uit, maar hij plaatste de bal voorlangs. Na een hoekschop van Deckers kopte Lenaerts naast. Hoogstraten zette nog alles op alles, maar Cappellen hield de nul en pakte een eerste zege in eigen huis.

Cappellen: Joossens; Lenaerts, Volant, Geuens, Lemaire; Cornelissen (88′ Floren), Kil, Deckers, Mitrovic (58′ Willemsen); Faria Da Silva en Mathyssen (27′ Destoop).
Hoogstraten: Smet; Van Dyck, Van Dooren, Meeuwis; Lambrechts, Hofstede, Swaegers, Van De Walle (79′ Cox), Lauryssen; Van Huffel en Bokila.
Doelpunt: 71′ Destoop 1-0.