Cappellen FC – Hades 0-1

Cappellen FC zag haar ongeslagen reeksje tegen Hades stranden. Geel-rood had een groot deel van de wedstrijd, maar kon haar overwicht onvoldoende omzetten in kansen, laat staan doelpunten. In de slotfase kreeg Cappellen dan het deksel op de neus. Hades pakte via een strafschopdoelpunt van Vaessen de volle buit.

Onder aangename temperaturen, maar met een vervelende wind verliep de eerste periode evenwichtig. Animo was echter ver te zoeken. Cappellen toonde de beste intenties en kwam dan ook enkele keren tot gevaar. Claes moest een voorzet-schot van Faria Da Silva onder de deklat weg koppen. Halfweg de eerste helft was een kopbal van Seppe Kil te zwak gericht om Gijbels te verontrusten. De beste kans kwam er iets voorbij het half uur. Willemsen en Robbe Kil rolden de linkerflank van Hades op. Faria Da Silva mocht tweemaal aanleggen, maar vond even vaak een verdediger op zijn weg.

Ook na de rust bleef het spektakel uit. Beide ploegen hadden een goede organisatie neergezet en dus waren openingen schaars. Het was dan ook geen toeval dat de eerste bal tussen de palen uit de tweede periode er pas kwam na een vrije trap. Gijbels kon de poging van Seppe Kil echter eenvoudig onschadelijk maken. Toch werden de ruimtes stilaan groter. Faria Da Silva kon de bal na een dribbel laag voor doel brengen, maar Seppe Kil mikte over. En ook Hades kwam tot een goede kans. Na een knappe rush trapte Ebobo echter pal op Joossens. Bij het ingaan van het slotkwartier ging Faria Da Silva zijn bewaker voorbij. Ditmaal trapte de Nederlander zelf, maar de bal belandde in het zijnet. Hades trad in het slot meer op het voorplan. Het schot van Voorjans kon Joossens echter niet verontrusten. Het venijn zat uiteindelijk in de staart. Geuens haakte Vaessen in de zestien en de spits zette zelf de strafschop om: 0-1.

Cappellen FC: Joossens; Floren, Volant, Geuens, Van Kerckhoven; R. Kil, Mulder; Willemsen (70′ Destoop), S. Kil, Faria Da Silva; Walen De Keyser (86′ Mitrovic).
Hades: Gijbels; Elens (46′ Voorjans), Gueroui, Mombaerts, Celen; Chouâ, Vangeel; Claes (82′ Lenaerts), Vanratingen, Poell (30′ Vaessen); Ebobo.
Doelpunten: 89′ Vaessen 0-1 (strafschop).
Geel: 58′ Vangeel.